NMS-felmérés: A PS megelőzné a Smert a választásokon

NMS-felmérés: A PS megelőzné a Smert a választásokon

Ha augusztus első felében lennének a parlamenti választások, a Progresívne Slovensko nyerné a Smer előtt – derült ki a NMS Market Research ügynökség felméréséből.

A különbség a felek között a statisztikai hiba szintjén van. A felmérés szerint a progresszívek a szavazatok 23,1 százalékát szereznék meg, míg a Smert a válaszadók 22,4 százaléka támogatná.

Az NMS ügynökség már a parlamenti választások előtt is valamivel nagyobb előnyt ítélt meg a PS számára a többi közvélemény-kutatáshoz képest. A legfrissebb felmérés szerint összesen hat politikai párt kerülne be a parlamentbe.

Hírdetés

A harmadik helyen a Hlas végezne, rájuk a válaszadók 14,3 százaléka szavazna. Ezt követi a Republika (7 százalék), a KDH (6,2 százalék) és az SaS (5,8 százalék).

A felmérés szerint a Demokrati (4,5 százalék), a Slovensko mozgalom vezette koalíció (4,4 százalék), a Sme rodina, a Magyar Szövetség és a jelenleg koalícióban álló SNS (mind 3,2 százalék) maradna a parlament kapujában.

Az ügynökség augusztus 8. és 12. között végzett felmérést 1044, 18 éves és idősebb válaszadóból álló mintán. A minta reprezentatív volt életkor, nem, régió vagy nemzetiség tekintetében.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »