Nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

Nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását. Már az első magyar meccs is rekordokat döntött: az M4 Sporton élőben követhető mérkőzés többszörös nézettségi csúcsot ért el, a magyarok első összecsapása a közmédia és egyúttal a teljes piac idei legnézettebb műsora lett.

Ugyan a végeredmény nem az lett, amiben a magyar szurkolók reménykedtek, így is kiemelkedően népszerű volt a válogatott első, Svájc elleni csoportmérkőzése a németországi kontinenstornán.

A Nielsen adatai szerint átlagosan több mint 1,2 millióan nézték a szombat délutáni összecsapást (ebbe nem tartoznak bele azok, akik óriáskivetítők előtt, vagy vendéglátóipari egységekben szurkoltak Marco Rossi csapatának). Ez 45,1%-os közönségarányt jelent, vagyis gyakorlatilag minden második magyarországi háztartásban az M4 Sportot nézték a találkozó idejében. Ez az arány már most jobb, mint bármelyik találkozóé a 2021-ben megrendezett előző Eb-n.

Nemcsak a televízióban, hanem az interneten is rendkívül népszerű volt az összecsapás. A Gemius mérése alapján 198 ezernél is több egyedi látogatója volt a találkozónak az ingyenesen használható m4sport.hu-n, ami szintén megelőzi a 2021-es torna mind az 51 találkozóján mért adatot.

Nemcsak a magyar válogatott, hanem az egész labdarúgó Eb kifejezetten népszerű a magyar nézők körében, hiszen a közmédia sportcsatornája szombaton és vasárnap is piacvezető volt Magyarországon: valamennyi csatornát figyelembe véve a teljes napon, valamint főműsoridőben is több nézője volt mindegyiknél. Ezzel az eredménnyel az M4 Sport csatornájának szombati meccse a közmédia és egyúttal a teljes piac idei legnézettebb műsora lett.

Hírdetés

A közmédia a 2024-es kontinenstorna rajtján elindította legújabb sportcsatornáját, a Nemzeti Sportrádiót, amelyen a magyar mérkőzések mellett az Európa-bajnokság kiemelt mérkőzéseit is élőben hallgathatják a sportkedvelők Budapesten az FM 105,9-en, mobilalkalmazáson, valamint az m4sport.hu-n, a nemzetisport.hu-n és a mediaklikk.hu-n.

A Nemzeti Sport is rekordeladást produkált. A lap pénteki számát – amelyben egy válogatott posztert és kitölthető menetrendet is találtak az olvasók –  kiemelkedően sokan vásárolták meg. Ezzel párhuzamosan a sportnapilap a közösségi médiában is mérföldkőhöz érkezett, hiszen meglett a Nemzeti Sport Facebook-oldalának 700 000. követője is.

A folytatásban is érdemes a közmédia sportfelületeit követni. Kedden a magyar válogatott hivatalos sajtótájékoztatóját 18:30-tól a Duna Worldön láthatják, 20:15-től az M4 Sporton már élőben kapcsoljuk a csatorna helyszíni stúdióját a legfrissebb hírekért.

Szerdán 17:00 órától jön a továbbjutás szempontjából is meghatározó német-magyar meccs felvezetője. A találkozó 18 órakor órakor kezdődik, az M4 Sport mellett szintén élőben az m4sport.hu-n, a Kossuth valamint a Nemzeti Sportrádióban, és a nemzetisport.hu-n.

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »