Nem tud teherbe esni? Ez a három növény segíthet

Nem tud teherbe esni? Ez a három növény segíthet

Nem tud teherbe esni? Ez a három növény segíthet Mészáros Richárd2024. 04. 22., h – 11:26

Ha több mint hat hónapja sikertelenül próbálkozik a teherbeeséssel, érdemes kipróbálnia néhány természetes módszert. 

A meddőség vagy a 12 hónapnál hosszabb ideig tartó fogamzási problémák világszerte a párok körülbelül 15–17%-át érintik. Természetesen, nincsenek csodanövények, amelyek egyik napról a másikra segítenek teherbe esni, azonban egyes növények hatékonyak lehetnek mind a megelőzésben, mind a reprodukciós zavarok kezelésében.

Málnalevél

A málnabokor levelének termékenységre gyakorolt hatása évezredek óta ismert. A málnalevelek nagyon gazdagok a termékenységet javító fontos tápanyagokban: a növényben C-, E- és A-vitamin, valamint kálium, kalcium, magnézium, vas, sőt folsav is található.

A málnalevél teát már a fogamzás előtt, de a terhesség alatt és a szülés utáni időszakban is jó inni. Segít a hormonális egyensúly helyreállításában, a menstruációs ciklus és az ovuláció szabályozásában, sőt, ez a gyógytea magát a szülést is megkönnyíti, miután ellazítja a méhet.

A málnalevelek különösen ajánlottak a petefészekcisztákban, méh miómában és endometriózisban szenvedő nők számára. Legjobb, ha a málnaleveleket a kertjében szedi.

Réti here

Hírdetés

A réti lóhere, más néven vörös lóhere számos egészségügyi előnyéről ismert, különösen a termékenység szempontjából. Gazdag kalciumban és magnéziumban, két olyan alapvető ásványi anyagban, amelyek növelik a fogamzás esélyét. 

A lóhere növényi ösztrogéneket, úgynevezett fitoösztrogéneket  tartalmaz. Ezek a vegyületek hozzájárulnak a termékenységhez és szabályosabb menstruációs ciklust hoznak létre. Szimulálják a női szervezet hormontermelését, és csökkentik a klimaxos tünetek súlyosságát és gyakoriságát.

A vörös lóhere vértisztító hatással bír, és segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, amelyek gyakran megakadályozzák a fogamzást és csökkentik a termékenységet.

Tinktúrát vagy szárított lóhere virágot például gyógyszertárban vásárolhat.

Moringa

A moringa számos egészségügyi előnnyel bír, javítja a termékenységet mind a nők, mind a férfiak esetében. Ez a vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben és egyéb aminosavakban gazdag növény hatékony az egészség megőrzésében. Emellett rostban gazdag növény, és jótékonyan hat az emésztésre, ami elengedhetetlen a fogamzáshoz.

A kutatások szerint javítja a férfiak spermiumainak minőségét és mennyiségét . Patkányokon végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a moringa levelek antioxidáns tulajdonságai jelentősen növelik a spermiumok számát.

A gyógyszertárakban moringa tablettát, port vagy szárított moringát is vásárolhat.

(Zdravie)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »