Nehéz körülmények között él az a hetényi fiú, aki halálos sérülést okozott a nagymamájának

Nehéz körülmények között él az a hetényi fiú, aki halálos sérülést okozott a nagymamájának

Nehéz körülmények között él az a hetényi fiú, aki halálos sérülést okozott a nagymamájának Vataščin Péter2024. 09. 24., k – 12:20 Hetény |

A 12 éves fiú jelenleg kórházban van. Nehéz családi körülmények között nevelkedik, édesapja már kétszer is többéves börtönbüntetést kapott. 

Mint ismeretes, a fiú még szeptember 12-én, csütörtökön ököllel támadt a nagymamájára, akit úgy megütött, hogy az súlyos állapotban került a komáromi kórházba. Az idős nő később belehalt a sérüléseibe. Az ügyészség szóvivője szerint az eljárást emiatt átminősítették, már emberölés bűntette miatt nyomoznak.

A Pluska utánajárt az esetnek, s kiderítették, milyen körülmények között él a család Hetényen. A helyiek szerint már nem először volt gond a fiú viselkedésével. „Igen, tudom, mi történt. Az unoka úgy megütötte a nagymamáját, hogy a kórházba került“ – mondta a portálnak egy idősebb, a neve elhallgatását kérő férfi. „A fiú problémás családból származik, az apja börtönben van. És ő? Nos, sok szó esik róla, most kórházban, egy pszichiátriai osztályon van.“

Hírdetés

A helyiek szerint a fiúnak az nem tetszett, hogy a nagymamája az őrá panaszkodó pedagógus mellett állt ki – s ezért ütötte meg az idős nőt. A hetényi iskola megerősítette, hogy valóban gondok vannak a diákkal. A Pluska szerint megesett, hogy a diáktársaira is rátámadt. A tanulási problémái miatt még pedagógiai asszisztensek is foglalkoztak vele, végül egyéni tanulmányi tervet hagytak jóvá a számára.

Hetény polgármestere, Magyari Ferenc a portálnak elmondta, az adott család anyagi szükséghelyzetben él, az önkormányzat pedig szociális juttatásokat biztosított számukra. „Minden évben elengedjük nekik a különféle díjakat, biztosítjuk számukra az üzemanyagot, higiéniai kellékeket, élelemet, egyszerűen mindent. Amikor tavaly pszichológiai vizsgálatra kellett menniük, pizsamára, utazótáskára adtunk nekik pénzt, és megtérítettük a menetjegyek árát is“ – mondta a polgármester.

A Pluska szerint a hetényiek tisztában vannak a család nehéz anyagi körülményeivel, s bizonyos értelemben sajnálják a tizenkét éves iskolás fiút. Azt mondják, volt olyan időszak, amikor szépen köszönt, máskor azonban félelmet keltett a viselkedése.

A diák apja, jelenleg is börtönben ül, de ez már a második alkalom. Még 2000 októberében történt, hogy rátámadt az egyedül élő barátjára, s úgy megverte, hogy néhány perc múlva a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült a helyszínről. Később bevallotta, hogy alkoholfüggő, és azt állította, nem emlékezett a gyilkosságra, amit csak rá akartak fogni. Lengyelországban kapott munkát, a rendőrök végül ott tartóztatták le, a bíróság pedig 11 év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Végül 2010-ben helyezték feltételesen szabadlábra.

2013 júliusa és 2014 februárja között folyamatosan rettegésben tartotta feleségét, idős édesanyját, sőt még anyósát is. Így például, amikor berúgott, azzal fenyegetőzött, hogy kiengedi a gázt a házban. Rendszeresen bezárta a házba mindhárom nőt és fiát, aki akkor még csak két és fél éves volt. Lekapcsolta az áramot, elvette a telefonjukat és távozott otthonról. A férfit végül bántalmazás miatt ismét 11 év szabadságvesztésre ítélték. (Pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »