Az élet teljességére kaptunk meghívást – 29. alkalommal rendeznek családkongresszust Máriabesnyőn

Az élet teljességére kaptunk meghívást – 29. alkalommal rendeznek családkongresszust Máriabesnyőn

Az MKPK Családügyi Bizottsága 29. alkalommal rendezi meg október 17–19. között a családok találkozóját Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. A találkozó kiemelt témája az időspasztoráció.

A téma nem csak azokat szólíthatja meg, akik hivatásként élik meg az idősekről való gondoskodást, hiszen mindannyian rendelkezünk valamilyen tapasztalattal az idősödésről. Családunkban, szűkebb vagy tágabb környezetünkben jelen van az idős generáció, és szeretnénk segíteni őket abban, hogy a maga teljességében élhessék meg ezt az életszakaszt is. A fiataloknak különösen érdemes átgondolniuk az időskorral kapcsolatos élményeiket, kérdéseiket: Hogyan kapcsolódom idős rokonaimhoz, embertársaimhoz? Hogyan jelenik meg életemben a generációk közötti együttműködés?

„Nemcsak azért kell odafigyelnünk a nagyszülőkre és az idősekre, mert kötelességünk kifejezni hálánkat és szeretetünket irántuk, hanem mert erre egy emberibb és testvéribb társadalom építéséhez is szükség van. A Szentatya arra hív bennünket, hogy ismerjük el értéküket a hit és a remény új nemzedékeknek történő átadásában, és ne csak alkalmanként, hanem állandóan. Tehát nemcsak az a cél, hogy évente egyszer megünnepeljük idős szeretteinket, hanem annak állandó éreztetése velük, hogy keresztény családunk és közös történelmünk szerves részét képezik. A világ számos pontján ők a közösségek hivatkozási pontjai és az emlékezet őrzői. Ezért mentalitásváltásra van szükség közösségeinkben: le kell győznünk az előítéleteket, melyek passzív és haszontalan embereknek tartják az időseket, és hozzá kell szoknunk egy olyan lelkipásztori gondoskodáshoz, amelyet kölcsönösség és osztozás jellemez.” (Pasztorális segédlet a nagyszülők és idősek harmadik világnapjához)

Szeretettel hívjuk, várjuk a kongresszusra a papokat, szerzeteseket, világiakat, a jegyes- és házaspárokat, és mindazokat, akik elkötelezetten dolgoznak a családpasztorációban; valamint azokat, akikben ott él a vágy, hogy környezetükben, plébániájukon, egyházmegyéjükben konkrétan tegyenek idős testvéreinkért és általában a családok ügyéért!

Hírdetés

Jelentkezési határidő: október 6.

Regisztrálni EZEN AZ OLDALON lehetséges, a részletes program pedig  ITT látható.

Forrás és fotó: MKPK Családügyi Bizottsága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »