Négyes ikrek születtek Kassán

Négyes ikrek születtek Kassán

Négyes ikrek, két lány és a két fiú jött a világra nemrég a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházban. Legutóbb 16 évvel ezelőtt történt ilyen a városban.

 Először azt mondták nekünk, hármas ikrek lesznek, és már ez elég nagy sokk volt. Ezután körülbelül három héttel a nőgyógyász bejelentette, hogy egy negyedik gyermeket is lát”

– mondta Veronika, az ikrek 27 éves édesanyja.

„Nagyon hálás vagyok, számos komplikáció fenyegetett, de sikerült mindet elkerülnünk. Én is csak pár napig feküdtem a kórházban” – tette hozzá azzal, férje mindenben segítette.

Csodálatos apuka, mindig megnyugtatott, egész idő alatt mellettem volt. Tudom, hogy együtt mindennel megbirkózunk”

Hírdetés

– mondta az édesanya.

A négyes ikrek császármetszéssel jöttek a világra az egyetemi kórház nőgyógyászati-szülészeti klinikáján, jelenleg az újszülött-osztályon vannak. A kicsik egészségesek, gyarapodnak, s amint súlyuk két kiló fölé emelkedik, szüleik hazavihetik őket.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy épp a mi kórházunkban jöttek a világra ezek a gyönyörű négyes ikrek. Örülünk, hogy a császármetszés sikeres volt – ez ugyanis nagyon eltérő a hagyományos szüléstől –, a babák ellátása pedig csúcskategóriás. Az anyukának és a négy testvérnek jó egészséget kívánok!”

– mondta Ján Slávik, a Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) vezérigazgatója, aki pelenkatortát és légzésfigyelőket adott át az édesanyának.

A kassai egyetemi kórházban legutóbb 16 évvel ezelőtt, 2005-ben születtek négyes ikrek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »