NB I – Eltűnt a kétgólos előny, ikszelt a Fradi Felcsúton – tabella

A második helyezett Puskás Akadémia kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott a címvédő és listavezető Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

 

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)

 

Pancho Aréna, 3340 néző v.: Karakó

gólszerző: Kozak (52.), Stronati (56.), illetve Esiti (18.), R. Mmae (49.)
sárga lap: Nagy Zs. (27.), Kozák (58.), van Nieff (79.), illetve S. Mmae (63.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Joao Nunes, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Szolnoki, van Nieff – Corbu (Bakti, 84.), Baluta (Urblík, 91.), Zahedi (Slagveer, 77.) – Kozak

Ferencváros: Dibusz – Besic, Blazic, S. Mmae (Kovacevic, 68.), Civic – Esiti, Loncar (Vécsei, 58.) – Auzqui (Zachariassen, 58.), Nguen, Zubkov (Botka, 89.) – R. Mmae

Hírdetés

A forduló rangadója felcsúti lesgóllal indult, a vezetést azonban a Ferencváros szerezte meg Esiti révén. Az előny tudatában még támadóbbá vált a vendégek játéka, de nem tudták megduplázni előnyüket. A félidő végén meddő fölénybe került a Puskás Akadémia, ám az eredmény nem változott.

Fordulást követően gyorsan növelte előnyét a Fradi, de mintha a biztos vezetés kényelmessé tette volna a fővárosiakat. Előbb Kozak fejelt a vendégkapuba, majd négy perccel később Stronati révén kiegyenlített a Puskás Akadémia. A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, ám nem tudtak újabb gólt szerezni, így maradt a döntetlen.

A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának rangadóján a címvédő és éllovas Ferencváros döntetlent játszott a tabellán második Puskás Akadémia vendégeként, így maradt a két együttes között a hét pont különbség.

Az Újpest otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó MTK-t, a lila-fehérek 2015 májusa óta először tudták otthon megverni fővárosi riválisukat.
        
Eredmények:

Újpest FC-MTK Budapest 2-0
Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 2-2

szombaton játszották:
Debreceni VSC-ZTE FC 0-0
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 5-3
Budapest Honvéd-Paksi FC 1-1

pénteken játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC Győr 1-0

 

 

A 27. forduló programja:

április 8., péntek:
ZTE FC-Budapest Honvéd 20.00  

április 9., szombat:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 14.45
Gyirmót FC Győr-Puskás Akadémia FC 17.00
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 19.30

április 10., vasárnap:
Paksi FC-Újpest FC 14.30
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 17.00


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »