Nagyszülőkért és unokáikért mutatott be szentmisét Székely János püspök Szombathelyen

Nagyszülőkért és unokáikért mutatott be szentmisét Székely János püspök Szombathelyen

Idén már hatodik alkalommal mutattak be szentmisét a nagyszülőkért és unokáikért Szent Anna és Joachim ünnepén, július 26-án a szombathelyi székesegyházban. Rédicsről Pete-Polgár Máté plébános külön kisbuszokkal hozott el a plébániája területén élő nagyszülőket és unokákat.

Székely János szentbeszédét egy mesével kezdte. Volt egy kislány, akit Eszternek hívtak, gyönyörű kertjük volt, ahol a kislány boldog volt. Jött egy öreg bölcs, aki azt mondta, teljesíti egy kívánságát. A kislány azt mondta, annyira gyönyörű ez a kert, azt kívánom, életem végéig ebben a kertben élhessek. Hiába udvaroltak neki, nem tudta elhagyni a kertet. Majd jött egy fiú, aki egy távoli ország hercege volt, és megkérte a kezét. Megkérdezte elmegy-e vele az ő országába. Nehezen döntött Eszter, de igent mondott. Megtartották az esküvőt, majd elutaztak a másik országba. Amikor az első nap a kastélyból kinézett, csak sivatagot látott. Amikor másnap kinézett az ablakon, azt látta, hogy ott van a kastélykertben a kertje.

Gyermekkorod kertje követ, bárhová mész – hangsúlyozta a püspök és hozzátette: a mi életünk is kert, amelyhez sokat tesznek hozzá a nagyszülők. Milyen nagy kincs az a nagyszülő, aki ölbe tudja venni az unokát, akinek van ideje, van szíve, aki az unoka gyermekkorát paradicsomkertté tudja tenni.

Hírdetés

A szentmise végén Székely János püspök áldásban részesítette a nagyszülőket unokáikkal együtt.

A szentmise IDE kattintva visszanézhető.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »