Nagyböjti lelkinapon vettek részt a győri prohászkás diákok

Nagyböjti lelkinapon vettek részt a győri prohászkás diákok

A hitünk elmélyítésében és Krisztus keresztáldozatának mélyebb megértésében segítette a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola diákjait a március 26-án tartott nagyböjti lelkinap, melynek keretében tagozatonként vettek részt szentmisén és jártak keresztutat.

A legkisebbek a karmelita templomban imádkoztak keresztutat, majd megismerkedtek Kármelhegyi Boldogasszony, illetve a skapulláré történetével.

A felsősök és a gimnazisták napja hasonlóan alakult, de hely szűke miatt felváltva vettek részt a programokon.

Mindkét tagozat az újvárosi, Urunk színeváltozása templomba zarándokolt, ahol Lukácsi Zoltán plébános mutatott be szentmisét és ismertette a kegyhely és a templom történetét. Arra biztatta hallgatóságát, hogy problémáikkal bátran forduljanak a Segítő Szűzanyához, hisz számtalan csodás gyógyulás és csoda történt a kegyképhez kapcsolódóan napjainkban is.

Hírdetés

A liturgia végeztével együtt imádkoztak az újvárosi templomban található Szűzanya-kegykép előtt.

A prohászkás diákok a Nagyboldogasszony-székesegyháztól indulva az osztályfőnökök és a hittantanárok vezetésével járták végig a keresztutat, a Dunakapu téren, a Széchenyi téren és a Bécsi kapu téren át. A keresztútjárás minden állomásán egy-egy rövid elmélkedés felolvasásával, imával és énekkel emlékeztek meg Krisztus Golgotára vezető útjáról.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »