Nagyböjti lelkigyakorlaton vettek részt a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai Kolozsváron

Nagyböjti lelkigyakorlaton vettek részt a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai Kolozsváron

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak tartottak nagyböjti lelkigyakorlatot február 16–18. között Kolozsváron, Veres Stelian, a kolozsvári Szent Mihály-templom plébániai kormányzója szervezésében. A lelkigyakorlat moderátora Pasca Szilárd plébános, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum prefektusa volt.

A lelki programot február harmadik hétvégéjén rendezték meg, a kolozsvári Manréza lelkigyakorlatos központban. A lelkigyakorlat vezérgondolata a „Maradj velünk, mert esteledik, és a nap már lemenőben van” (Lk 24,29) evangéliumi rész volt.

Pénteken késő délután érkezett meg a harminc résztvevő, a különböző fiókszervezetek képviseletében. 18 órakor Palkó Ágoston és Pasca Szilárd plébánosok Veres Steliannal koncelebrálva mutatták be a nyitó szentmisét, melyet az első elmélkedés követte.

A lelkigyakorlat szombaton intenzív lelki programmal folytatódott: több elmélkedéssel és kiscsoportos beszélgetéssel, megosztási, illetve gyónási lehetőséggel.

Hírdetés

Pasca Szilárd moderátor a nagyböjt lelkiségébe vezette be a résztvevőket. A „miért böjtölünk?” kérdésre tíz bibliai érvet, választ hozott. 

17.30-tól keresztutat tartottak. Vacsora után közös filmnézéssel folytatódott a program; a Misszió című filmet nézték meg, amelyet Pasca Szilárd mint olyan helyzetet ábrázoló filmet ajánlott a munkatársak figyelmébe, amikor a látszólagos kudarc, sikertelenség ellenére tovább kell vinni a szolgálatot – az Eucharisztiát magasba emelni akkor is, ha halál a pillanatnyi „jutalom”.

Vasárnap reggeli szentmisével és a teljes programra reflektáló visszatekintéssel zárult a program.

Forrás és fotó: romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »