„Muravidéki magyar értékek nyomában” – eredményhirdetés

„Muravidéki magyar értékek nyomában” – eredményhirdetés

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség a Muravidéki Magyar Értéktár Bizottsággal közösen 2020 októberében pályázatot hirdetett muravidéki magyar értékek keresésére és leírására az általános iskolák 7–9. osztályosai és középiskolás diákok részére, akik mentortanáruk közvetítésével háromfős csoportokban nyújthatták be pályázati anyagukat. A pályázatnak két különböző szakterületi kategóriába sorolt nemzeti érték javaslattételi beadványát kellett tartalmaznia a szükséges mellékletekkel együtt.

A pályázatra hat csoport jelentkezett, ami összesen tizenkét javaslattételi beadványt jelent. A pályázatokat egy háromfős zsűri értékelte, majd azokat a Muravidéki Magyar Értéktár Bizottság 2020. március 2-ai, 4. rendszeres ülésén bírálta el. A zsűri értékelését és a bizottság döntését követően a mellékelt táblázatban szereplő eredmények születtek.

Hírdetés

A Muravidéki Magyar Értéktár Bizottság döntése értelmében a fent említett értékekkel (11) bővült a Muravidéki Magyar Értéktár, így az már 58 nemzeti értéket tartalmaz. A tanulók, illetve diákok javaslatai folyamatosan megjelennek a Népújság Muravidéki Magyar Értéktár rovatában és az idén megjelenő, a muravidéki nemzeti értékeket bemutató kiadványban.

Mivel valamennyi javaslattétel alapos kutatómunkáról és kreatív ötletek megoldásáról árulkodik, ezért a bizottság úgy döntött, hogy a nem dobogós csoportokat különdíjban részesíti.

A díjak átadására – az iskolákkal történő egyeztetés értelmében – előreláthatólag 2021. március 15-én kerül sor a pályázók saját iskolájában.

Népújság

The post „Muravidéki magyar értékek nyomában” – eredményhirdetés appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »