Izraelben bekérették a norvég, az ír és a spanyol nagykövetet

Izrael azonnali konzultációra hazarendelte nagyköveteit Norvégiából, Írországból és Spanyolországból, és az izraeli külügyminisztériumba bekérették ezen országok nagyköveteit, miután bejelentették, hogy a jövő héten elismerik a palesztin államot.

Hírdetés

Az izraeli külügyminiszter szerint a Palesztinát elismerő országok „úgy döntöttek, hogy aranyérmet adományoznak a Hamász gyilkosainak és erőszaktevőinek”.
   
A külügyminisztériumban levetítik nekik azt a 3 perces, a Hamász fegyveresei által készített videofelvételt, melyen öt, a határsávot monitorozó, fegyvertelen izraeli katonalány látható a Nahal Oz nevű laktanya elleni támadás idején, tavaly október 7-én. Ezt a dokumentumot, melyen brutálisan bánnak a véres ruhában, véres sebesülésekkel a padlón ülő vagy fekvő fiatal nőkkel, szerda este fogják bemutatni Izraelben. A felvételről egyértelműen kiderül, hogy a nőket megerőszakolták.
   
Izrael azzal érvel a három ország döntése ellen, hogy a palesztin állam egyoldalú elismerése ebben az időpontban az október 7-i Hamász terrortámadás jutalmazásaként értékelhető. A Hamász tavaly októberben betört Izrael déli részébe, ahol meggyilkolt mintegy 1200 embert, 252 embert pedig elraboltak, akik közül sokakat jelenleg is fogva tartanak.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »