Moszkva ajándékutalványokkal próbálja vonzóvá tenni az oltást az idősek körében

Moszkva ajándékutalványokkal próbálja vonzóvá tenni az oltást az idősek körében

Nyitókép: TASR/AP

Moszkvában ajándékutalvánnyal próbálják vonzóvá tenni a koronavírus elleni oltást azoknak az időseknek a körében, akik nem bíznak a vakcinában.

Azok a 60 év feletti polgárok, akik hagyják magukat beoltatni, a vakcina első dózisának beadása után 1000 rubel (11 euró) értékű ajándékutalványt kapnak, amelyet a kiválasztott üzletekben, gyógyszertárakban és kávézókban vásárolhatnak le – tájékoztatott vasárnap Sergej Sobianin, Moszkva polgármestere.

Hírdetés

Az utalvány iránt érdeklődőknek online kell regisztrálniuk az oltásra. Az akciót a vállalatok ajándékaiból finanszírozzák.

Oroszország decemberben kezdte el a lakosok tömeges oltását, de sok idős polgár még mindig kételkedik a Szputnyik V-vakcina biztonságosságában. A legfrissebb adatok szerint az oltás elindítása után négy hónappal a lakosságnak nem egész 5%-a kapta meg mindkét oltást.

Annak ellenére, hogy sok oroszországi régióban kevés a vakcina, Moszkvában a bevásárlóközpontokban is oltanak. Sobianin elmondása szerint Moszkvában eddig 400 ezer idős embert oltottak be.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »