A bahreini ellenállás izraeli célpontok ellen indított drón támadást (videó)

A bahreini ellenállás izraeli célpontok ellen indított drón támadást (videó)

2024. 05. 08.

Az iráni Press TV híroldalon jelent meg az a videó, melyet a bahreini ,,Sarayat Al-Ashtar,, elnevezésű ellenállási csoport tett közzé. A bahreini síita csoport bejelentette, hogy drónokat indítottak egy az izraeli Eilat városában lévő célpont ellen.

A bahreini drón az izraeli ,,Trucknet,, vállalat egyik tengerparti raktárát vette célba a Vörös-tenger partján lévő városban.

Más Iránhoz közel álló fegyveres csoportokhoz hasonlóan az október 7-én elkezdődött palesztin-izraeli konfliktus elején a ,,Sarayat Al-Ashtar,, is bejelentette, hogy támogatja a palesztin nép harcát.

Hírdetés

A bahreini csoporthoz hasonlóan az iraki ellenállók is bekapcsolódtak a konfliktusba, ugyanis ők a Szíriában és Irakban lévő amerikai katonai bázisokat támadják. Az Egyesült Államok pedig Izrael legjelentősebb katonai szövetségese és egyben legnagyobb támogatója. Az teljesen nyilvánvaló, hogy az ún. ,,Izrael államot,, évtizedek óta az amerikai adófizetők pénzéből védik.

De hasonlóképpen döntött a jemeni ,,Ansarullah,, mozgalom is, vagy másnéven a ,,húszik,, akik a Vörös tengeren támadják Izrael és szövetségeseinek hajóit.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »