Mivel töltsem a hétvégét?

Mivel töltsem a hétvégét?

Nem unatkozhatnak a hétvégén a győriek és a környék lakói sem. Számos program vár minden korosztályt, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Megrendezik az első halfesztivált, lesz sportválasztó bemutató, nyílik az Őszi Tárlat és gokartverseny fiataloknak.

A Győri Atlétikai Club sportágválasztó rendezvénnyel várja a gyerekeket és szüleiket október 9-én, szombaton reggel fél 9-től az Olimpiai Sportparkban. Ott mutatkoznak be az egyesület sportágai, közben sztárokkal is találkozhatnak a toborzóra kilátogatók. Érkezik majd az OSP-be az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Viktor, a többszörös Grand Slam-győzetes teniszező Babos Tímea, a tokiói olimpikon atléták közül Kozák Luca, Gyurátz Réka és Halász Bence. Ott lesz a rendezvényen a korábbi ökölvívó Erdei Zsolt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, a judós Ungvári Miklós és Tóth Krisztián, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, az esport világából ismert Marczali Vilmos, és a shotokan-világbajnok Kovácsné Tótfalusi Fanni.

Az egyesület történetében ilyen különleges toborzó esemény még nem volt, hiszen az összes szakosztály a saját sportága legendáit látja vendégül, a sztárok örömmel fogadták a meghívást. Reméljük, sok gyerek, fiatal eljön az egyesület otthonába, és a hírességek, valamint az edzőink segítségével rátalál kedvenc sportágára, és csatlakozik a klubhoz. A GYAC-nál a lehető legjobb körülmények között, kiváló szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak a gyerekek, fontos, hogy az egyesület mögött ott áll a város, amely minden segítséget megad az utánpótlás-neveléshez, ahhoz, hogy a tehetségeink edzeni, versenyezni tudjanak” – mondta Papp Oszkár, a GYAC elnöke a toborzóról.

Ezen a hétvégén rendezik meg az I. Győri Halnapokat. Győr a négy folyó városa, csoda, hogy eddig nem volt ilyen esemény. A helyszín is adott, a Rába folyó által körbe ölelt Radó sziget.

Hírdetés

Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket. A többféle halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, halburber, egészben sütött süllő, keszeg és kárász is. A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellett kulturális programmal is szolgál. A sziget pavilonjában szombaton fellép a Star Machine, Michelle Myrtill és Szórádi Árpád. Vasárnap Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze adja elő Érzések és Sugallatok műsorát, az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik. A gyermekeket a Mesegyár Gyerekzenekar és a Csokigyáros showműsor várja.

A fesztivál mindkét nap délelőtt 10 órától este 10-ig látogatható.

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pályázatot hirdetett a győri, téti és pannonhalmi járásban élő vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára. Az immár hagyományos Győr Megyei Őszi Tárlat célja, hogy évről évre a friss művek bemutatásával keresztmetszetét adja a régió művészeti életének. A megnyitó szombaton délután 5 órakor lesz a Magyar Ispitában (Nefelejts köz 3.), melyen Dézsi Csaba András polgármester mond köszöntőt, a kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg. A 31 művész alkotásait bemutató tárlat november 7-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Gokartversenyekre és színes családi programokra kerül sor a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által szervezett Junior Gokart Challenge 2021 elnevezésű ingyenes rendezvényen szombaton a győri ETO Parkban. Az eseményen a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatai is bemutatkoznak, valamint ott lesz a Willisits Team gokartcsapat, amelynek kutatás-fejlesztési partnere az intézmény Járműipari Kutatóközpontja.

Országos tehetségkutató programsorozatot indított a HUMDA, amelynek célja, hogy minél fiatalabb korban elkezdődjön a tehetséges autó- és motorversenyzők, a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak felkutatása. Az ingyenesen látogatható roadshow hatodik állomása Győr, ahol az ETO Parkban a 6 és 14 éves gyerekek számára ezen a héten péntekig 10 és 18 óra között lehetőség nyílott a profi gokartszimulátorok kipróbálására. A legjobb időt elérők valódi elektromos gokartokon bizonyíthatják tudásukat szombaton, amikor a versenyek mellett az egész család találhat magának kedvére való programot. Minden bizonnyal sokan akarnak majd találkozni Talmácsi Gáborral is, aki máig felejthetetlen bravúrt végrehajtva 2007-ben világbajnoki címet szerzett a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriájában. Az egykori motorversenyző idén szerzett oklevelet a Széchenyi István Egyetem Közép-Európában egyedülálló versenymérnökképzésén.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »