Nem bírt magával a brit óriás és ukrán ellenfele a mérlegelésen– videó

Nem bírt magával a brit óriás és ukrán ellenfele a mérlegelésen– videó

A brit Tyson Fury csaknem 13 kilóval bizonyult nehezebbnek, mint az ukrán Olekszandr Uszik a mérlegelésen, amelyet a profi boksz magyar idő szerint szombat éjszakai, vasárnap hajnali, nehézsúlyú címegyesítő mérkőzése előtt tartottak a szaúd-arábiai Rijádban.

Fury, aki a WBC övét birtokolja, csaknem 119, míg Uszik, a WBO, a WBA, az IBF és az IBO világszervezetek bajnoka közel 106 kilóval mért be, pályafutása eddigi legnagyobb testsúlyával, de még így is jóval elmaradva e téren a brit óriástól. Más fizikai mutató is a brit mellett szól: Fury 206 centi magas, Uszik 191 centiméterre nőtt.

A helyszíni beszámoló szerint a mérlegelés után az ökölvívók – a profi bokszban megszokott színpadias alakítások jegyében – szembefordultak egymással, homlokukkal „kitámasztották” egymást, majd Fury mellbe lökte Uszikot.

DEMAIN IL N’EN RESTERA QU’UN ! ?

Tyson Fury ? Usyk

Le dernier face à face ?pic.twitter.com/l5aXUfCYAT

Hírdetés

— ARENA (@MMArena_) May 17, 2024

„Azonnal ki fogom ütni – ígérte Fury. – A szívéért jövök. Holnap megkapja a magáét…”

Uszik gyorsan válaszolt: „Ne félj – mondta. – Holnap nem hagylak magadra.”

A két veretlen bokszoló régóta várt küzdelmét február 17-re tervezték, de a mérkőzést el kellett halasztani, mert Fury egyik edzése közben sérülést szenvedett.

A rijádi összecsapás tétje a nagy bokszszervezetek bajnoki öveinek egyesítése, az úgynevezett vitathatatlan bajnoki cím megszerzése. Hasonló meccs legutóbb több mint 24 évvel ezelőtt, 1999. november 13-án zajlott a szorítóban, akkor a WBC nehézsúlyú világbajnoka, a brit Lennox Lewis, illetve a WBA és az IBF övét birtokló amerikai Evander Holyfield feszült egymásnak Las Vegasban, a találkozó végén pedig előbbi bunyós kezét emelték a magasba.

A 35 éves Fury mérlegét 34 győzelem és egy döntetlen alkotja, a 37 esztendős Uszik eddigi mind a 21 ringcsatáját megnyerte.

(Címlapképünkön: Rijád, 2024. május 17., A brit Tyson Fury (b) és az ukrán Olekszandr Uszik (j) a profi ökölvívó nehézsúlyú világbajnoki címegyesítő mérkőzésüket beharangozó sajtóértekezleten a szaúd-arábiai fővárosban, Rijádban a mérkőzés előtti napon.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »