Mit ér a tömeggyilkos, ha transznemű?!

Mit ér a tömeggyilkos, ha transznemű?!

Az utóbbi időben publikált külpolitikai cikkeinkhez képest ezúttal talán kissé rendhagyó témát választottunk. Odahagyva az orosz–ukrán háború poklát, most egy másik csatatérre, a kultúr- és identitásharc fő frontvonalába, az Egyesült Államokba teszünk publicisztikai kiruccanást.

Arrafelé, bármilyen szörnyű ezt kimondani, szinte már nemzeti sport a fegyveres mészárlás. Hol egy szórakozóhelyen, hol egy bevásárlóközpontban, hol egy iskolában lő szanaszéjjel az éppen aktuális, elborult elméjű tömeggyilkos. Legutóbb, 2023. március 27-én hat ember, három tanár és három kilencéves gyermek vesztette életét egy iskolai lövöldözésben, Nashville-ben, Tennessee államban. Az elkövetővel, a presbiteriánus egyházi iskola korábbi diákjával a helyszínre érkező rendőrök végeztek.

Önmagában ezt a hírt talán nehezen lehetne beilleszteni a külpolitikai jegyzetek közé, csakhogy kicsit jobban megkapirgálva a felszínt, igen érdekes jelenségekre bukkanunk.

Kiderült ugyanis, hogy a gyilkos, a 28 éves Audrey Elizabeth Hale valójában transznemű. Az utóbbi néhány évben az Aiden nevet használta és elvárta, hogy a férfiaknak fenntartott névmásokkal szólítsák meg.

E szörnyű értelmetlen tragédia kapcsán persze új erőre kapott az amerikai fegyverellenes lobbi, a jelek szerint egyébként teljesen jogosan. Az elkövető úgy tarthatott otthon legálisan fegyvert, hogy közben hónapok óta hivatalosan is szülői gondozás alatt állt, miután egy barátja halálát követően összeroppant.

Hírdetés

Nem lehet szó nélkül elmenni a gyilkos nemi identitása mellett sem! Nyilván korai és elhamarkodott ítélet lenne egyértelműen összekapcsolni a gyilkosságot Hale szexuális és genderidentitásával. Az egyik nem feltétlenül következik a másikból, de a kérdés – hiába igyekszik a progresszív sajtó – nem kerülhető meg a történtek kapcsán.

Időközben az is kiderült, ahogy a legtöbb tömeggyilkos, Hale is hátrahagyott egy manifesztumot.

Ezek azok a „vallomások” és „nyilatkozatok”, amelyeket etnikai, vallási vagy szexuális kisebbségek ellen elkövetett gyilkosságok után gyakorlatilag azonnal nyilvánosságra hoznak, hogy bizonyítsák az elkövető rasszista, homofób indítékait. Mit ad isten, Hale manifesztumát egyelőre hiába keresnénk, az FBI cikkünk írásának pillanatában még mindig nem hozta nyilvánosságra, holott a sajtóban terjedő hírek szerint Hale abban egyértelművé tette, keresztényeket akart gyilkolni.

Hasonlóan elképesztő és gyomorforgató az a médiabefolyásolási kísérlet is, amely a történtek kapcsán zajlik a szemünk előtt.

Míg a mainstream máskor kínosan ügyel arra, hogy a transzembereket az általuk önkényesen választott néven és személyes névmásokkal szólítsák meg, addig „Aidenre” csak „Audreyként” hivatkoznak, ahogy a sajtóban elterjedt portréját is a nemváltása előtti, „lányos” korszakából vették. A homoszexuális jogvédő szervezetek nem győzték hangsúlyozni, az elkövető nemi identitásának semmi köze a történtekhez, a progresszív sajtó pedig egymás után szólaltatta meg a gyilkos korábbi barátait arról, Audrey–Aiden mennyire kedves, együttérző, jó barát és remek ember volt. Képzeljük el ugyanezt a norvég Anders Breivik, az új-zélandi Brenton Tarrant, vagy bármely olyan tömeggyilkos kapcsán, aki a progresszívek által favorizált csoportokból választott áldozatokat! Ebből is világos, a keresztény iskolába járó gyermekek és tanáraik nem tartoznak ebbe a kategóriába…

Megjelent a Magyar7 hetilap 14. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »