Mintegy ezer ember fertőződött meg egy hollandiai fesztiválon

Mintegy ezer ember fertőződött meg egy hollandiai fesztiválon

Nyitókép: TASR/AP

Mintegy ezer ember fertőződött meg koronavírussal a hollandiai Utrechtben megrendezett fesztiválon. A helyi hivatalok szerint a fertőzöttek száma még növekedhet.

A kétnapos Verknipt fesztiválon összesen 20 ezer ember vett részt. A holland ANP hírügynökség szerint már a rendezvény első napján 448 látogató fertőződött meg. A fesztivál második napján pedig további 516 személlyel nőtt a fertőzöttek száma.

Hírdetés

A zenei rendezvény szervezőit sokkolta a hír, és kihangsúlyozták, hogy az összes higiéniai óvintézkedést betartották a fesztivál megszervezésekor. A szervezők szerint minden résztvevőnek a belépés előtt vagy oltási igazolást, vagy negatív tesztet kellett felmutatnia. A fesztivál vezetősége állítja, tisztességesen ellenőrizték az igazolásokat.

A holland szakemberek szerint az új fertőzöttek számának növekedéséért elsősorban a fiatalok felelősek. A fő gócpontok közé pedig a zenei fesztiválok, a diszkók és az éttermek tartoznak.

Hollandia június 26-án szinte az összes óvintézkedést eltörölte. A kormány a tömegrendezvények megszervezését is engedélyezte azzal a feltétellel, hogy a látogatóknak oltási igazolást vagy negatív tesztet kell felmutatniuk.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »