Minden akadály elhárult az EU-megállapodás elől

Minden akadály elhárult az EU-megállapodás elől

„Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk” – jelentette ki Orbán Viktor. Megjegyezte: azóta már van tizennyolcadik igény is…

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar és Eduard Heger szlovák kormányfő (középen, b-j) a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek kassai csúcstalálkozóján 2022. november 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hírdetés

Minden akadály elhárult az Európai Bizottság és Magyarország között, amely a megállapodást eddig hátráltatta – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a szlovákiai Kassán.

A kormányfő a V4-es miniszterelnökök közös sajtótájékoztatóján kifejtette: 17 pontból álló csomagról egyeztek meg az Európai Bizottsággal, „ők megmondták, hogy mit akarnak”, aztán „ezeket konkretizáltuk, és ezeket végrehajtottuk”.
   
Közölte: most azt várják, hogy a november 30-án esedékes bizottsági ülésen döntsön a testület. „Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk” – jelentette ki.
   
Megjegyezte: azóta már van tizennyolcadik igény is, de arról is megegyeztek, hogy azt is teljesítik, viszont annak a határideje márciusban lesz.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »