Migránsok fulladtak folyóba Bosznia és Szerbia között

Legalább három migráns belefulladt, további 12 pedig eltűnt a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti határfolyón csütörtökön, amikor megpróbáltak átkelni a Drinán, hogy az Európai Unióba jussanak – közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.

A szerb-boszniai határ melletti Ljubovija határrendészei azt a hírt kapták, hogy az éjszaka folyamán migránsokkal teli csónak borult fel a folyón. A kiérkező rendőrök eddig három holttestet találtak meg, a 30 illegális bevándorló közül tizenöt a parton várakozott. Mentőalakulatok keresik az eltűnteket.

Hírdetés

A klix.ba boszniai hírportál értesülése szerint a rendőrség 14 migránst kihallgatott, és megállapította, hogy Marokkóból származnak.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határőrizet megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »