A nemzeti szuverenitást védő uniós költségvetésre van szükség

A nemzeti szuverenitást védő uniós költségvetésre van szükség

A Patrióták Európáért frakció benyújtotta módosító javaslatait az Európai Unió 2025. évi költségvetéséhez. A Patrióták Európáért frakció célja, hogy az uniós büdzsé a békét, az illegális migráció megállítását, az európai emberek, családok és nemzetek érdekét, valamint a szuverenitást szolgálja.

A Patrióták Európáért frakció képviselői szerint gyökeres változásra van szükség a Bizottság teljesen elhibázott költségvetési javaslatához képest. Az illegális migráció további ösztönzése helyett, a határvédelmet támogató, Európát és az európaiakat megvédő költségvetésre van szükség. A Patrióták Európáért frakció képviselői egy milliárd euróval növelnék az Unió határvédelmi kiadásait.

A Patrióták Európáért frakció megszüntetné a nemzeti szuverenitás korlátozását szolgáló uniós propagandát, illetve az intézményes politikai zsarolás, a jogállamisági dzsihád, a genderideológiai, valamint woke-őrület uniós forrásokból való támogatását.

Hírdetés

A frakció képviselői sürgetik, hogy a politikai zsarolás miatt visszatartott, Magyarországnak jog szerint járó uniós fejlesztési pénzeket mielőbb fizessék ki. Ezért azt is javasolják, hogy a regionális fejlesztési politika kereteinek 5%-a, közel 1,5 milliárd euró kerüljön zárolásra azért, hogy a Magyarországnak jog szerint járó, de eddig még ki nem fizetett fejlesztési pénzeket ne lehessen más célokra, vagy más országokban elkölteni.

Az ERASMUS források kapcsán ugyancsak javasoltuk, hogy a források 2%-kát, mintegy 70 millió eurónyi összeget zároljanak annak érdekben, hogy a hazánknak járó pénzeket ne lehessen másra elkölteni.

Az agrár költségvetésben a fiatal gazdálkodók, az európai méhészek és az uniós agrártermékek Európán kívüli népszerűsítésére szánt összegek emelésére is javaslatot tettünk.

(A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »