Az SNS Šimečka leváltása esetén támogatni fogja Mikloškot a parlament alelnöki posztjára

Az SNS Šimečka leváltása esetén támogatni fogja Mikloškot a parlament alelnöki posztjára

A koalíciós SNS képviselői remélik, hogy a parlament megszavazza Michal Šimečka (PS) eltávolítását a parlament alelnöki posztjáról. Ezt a nemzetiek vezetője és a parlament alelnöke, Andrej Danko (SNS) nyilatkozta, mondván, Šimečkának távoznia kell tisztségéről a hozzá közel álló személyek általi állami támogatások lehívásának gyanúja miatt. Méltatta a koalíció egységét ebben az ügyben.

„Szeretném nagyra értékelni, hogy eddig egységesek vagyunk a koalícióban. A Hlas-SD abszolválta szokásos „kicsapongásait” a kommunikáció terén, de a nap végén csatlakozik Šimečka leváltásához” – jegyezte meg a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Danko megismételte azokat az okokat, amelyek miatt a parlament alelnökének távoznia kell posztjáról. „Az az érzésem, hogy Šimečka nem érti, miben mondott csődöt a parlament alelnökeként, és mik azok a gyanús tények, amelyek a Művészeti Alaptól (FPU) lehívott pénzekhez köthetőek” – zárta szavait.

Hírdetés

Úgy gondolja, hogy az ellenzéki PS képviselői, amelynek Šimečka az elnöke, szándékosan akadályozták az FPU-ról szóló törvénymódosítás parlamenti elfogadását. Elmondása szerint el akarták húzni az időt, és biztosítani akarták, hogy családtagjaik hozzájussanak a támogatások lehíváshához.

Az SNS vezetője egyúttal kijelentette, hogy támogatja František Mikloško (KDH) esetleges jelölését a parlament alelnöki posztjára Šimeček helyett. „Bízom benne, hogy kedden tizenegykor Šimečka úr átadja az irodát Mikloško úrnak” – tette hozzá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »