Miért maradtak nyitva az iskolák? Gröhling érvei és az ellenérvek

Miért maradtak nyitva az iskolák? Gröhling érvei és az ellenérvek

Az általános lockdown, mely az oltottakat és oltatlanokat egyaránt érinti, elkerülte az iskolákat. Az SaS ugyanis élt a koalíciós szerződésben levő vétó jogával, és megakadályozta az iskolák bezárását.

„Értem, hogy egyesek aggódnak a döntés miatt, ezért szeretnék bizonyos dolgokra reagálni“

– nyilatkozta Branislatv Gröhling (SaS).

A tárcavezető a kormány ülését követően négy pontba szedve magyarázta a jelenléti oktatás fenntartását a súlyos járványhelyzet és a lockdown bevezetésének ellenére is:

Zárásként: Az NZCI az elmúlt hét napban a legtöbb pozitív esetet a 35 év felettiek köréből jelentette, legkevesebbet pedig a 9 évesek körében. Pont az idősebb emberek kerülnek leggyakrabban kórházba és lélegeztető gépre. Mintegy 83 százalékuk oltatlan. Ezeknek az idősebb embereknek be kellene oltatniuk magukat, hogy elkerüljék a bajt. Döntésük következményeit, hogy ezt nem tették, nem a diákoknak kellene megfizetniük az oktatás színvonalának csökkenésével”

– magyarázta a miniszter.

Hírdetés

A tárca közösségi oldalán a bejegyzés alatt komoly vita alakult ki a döntés helyességét illetően. Többek között korábbi párttársuk, az EP-képviselő Lucia Ďuriš Nicholsonová is élesen támadta Gröhlinget.

„Nektek már teljesen elment az eszetek, Braňo. Totális politikai populisták vagytok, akik a preferenciák érdekében kockáztatjátok az emberek egészségét és még dicsekedtek is vele“

–írta Nicholsonová.

Mások az 1,6 százalékot kevesellették, szerintük ugyanis Pozsonyban és az ország keleti részein sokkal súlyosabb a helyzet már csak amiatt is, mert a diákok tesztelése önkéntes, sokan nem vallják be, ha a gyerek pozitív, hogy mehessen tovább iskolába. Szerintük így a valós helyzet az iskolákban is jóval súlyosabb, mint azt Gröhling prezentálja.

Az egész bejegyzést és a vitát lást ITT.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »