Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Szent György Napok

a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 11 órától a MárkusZínház (HU) Egyszer voltam című előadása, rendező: Vajda Zsuzsanna (jegyár: 10 lej); az állomási piactéren 12 órától Conduct Us interaktív koncert – Légy a Tiberius Quartet karmestere!; a Csíki negyedben az Árvácska Napközi Otthon mellett 14 órától Conduct Us interaktív koncert – Légy a Tiberius Quartet karmestere!; a Nicolae Iorga utcában, a kosárpálya mellett 16 órától Mó­ser Ádám szólókoncertje: tangóharmonika-improvizációk a muzsikus-zeneszerzőtől; a Román Spiritualitás Múzeumában (Sepsiszentgyörgyi Ortodox Székesegyház, Szabadság utca 7. szám) 17 órától dr. Ioan Lăcătușu În Centru la Sân-Georgiu. Românii din Sfântu Gheorghe, județul Covasna című kötetének bemutatója, közreműködik zongorán Natalia Vișniuc Lăcătușu, a Plugor Sándor Művészeti Líceum első osztályos diákja (oktató: Opra Monika), valamint Ioan Marin, az ortodox katedrális papja; a Cimborák Bábszínház stúdiótermében 17 órától MárkusZínház (HU): Egyszer voltam, rendező: Vajda Zsuzsanna (ajánlott életkor: 1+; jegyár: 10 lej); az Erdélyi Művészeti Központban 17 órától magyar nyelvű tárlatvezetés Szilágyi Varga Zoltán grafika- és Tamás Anna textíliakiállításán; a Tein Teaházban 18 órától Danyi Zoltán vajdasági származású, magyarországi író közönségtalálkozója és könyvbemutatója, beszélgetőtársa: Murányi Sándor Olivér író; az Unitárius Egyházközség gyűléstermében 18 órától Színészeinkről emlékezünk: Botka László életmű-kiállításának megnyitója. Megtekinthető május 19-ig hétfőn és kedden 9–18 óráig, szerdától péntekig 9–13 óráig, szombaton 9.30–19 óráig, vasárnap 9.30–17 óráig; az Andrei Mureșanu Színházban 18 órától Fabók Mancsi Bábszínháza (HU) – Mikszáth Kálmán: A fekete kakas, rendező: Fabók Mariann (ajánlott életkor: 14+; jegyár: 10 lej); az Andrei Șaguna utca és Ifjúság sétány sarkán 18 órától Móser Ádám szólókoncertje: tangóharmonika-improvizációk a muzsikus-zeneszerzőtől; a Tamási Áron Színházban 19 órától a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat előadása – Keresztes–Szabó–Demény–Apostolache: Egy római tragédia, rendező: Keresztes Attila (jegyár: 30/15 lej); a Háromszék Táncstúdióban 19 órától az M Studio bemutató előadása: A lecke, rendező: Arcadie Rusu (jegyár: 20 lej); a Művész moziban 19.30-tól Lux közönségdíjra jelölt filmek vetítése: Menekülés (dán animációs dokudráma), rendező: Jonas Poher Rasmussen, beszélgetés Bándi Irén esztétával – beszélgetőtárs: Lázár-Prezsmer Endre, a Művész mozi programfelelőse (a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött); az unitárius templomban 20 órától Evilági-koncert: KorTárs (jegyár: 20/10 lej).

Tánc A BEKECS NÉPTÁNCSZÍNHÁZ Kovásznán a Művelődési Központban április 27-én, szerdán 18 órától bemutatja Keresztúton néptáncszínházi produkcióját. A Kőrösi Csoma Sándor Napok nyitó előadása a bukovinai székelyek kálváriájáról szól. Helyfoglalás, jegyek elővételben a Városi Művelődési Házban vagy a 0744 364 250-es telefonszámon 8–16 óráig. Jegyár: 25 lej, nyugdíjas- és diákkedvezménnyel 20 lej.

A Föld napja A Vadon Egyesület és a Rókavár Erdei Iskola ma megszervezi a Föld napját. Az eseményre 10 és 16 óra között kerül sor a Rókavár Erdei Iskolában Sugásfürdőn. A program: 10 órától Föld-napi természetjáró túra a Sugásfürdői tanösvényen, túravezetők: Moraru P. Norbert és Neagui Csongor. Hasznosíts újra! címmel kézműves-foglalkozást tart Ferencz Mária Gyöngyvér és Barabás-Tollvaj Katalin a Rókavár Erdei Iskolában. Érdeklődni a 0733 012 403-as telefonon, részvételi díj: 10 lej személyenként.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi programja: ma 11 órától Sonic, a sündisznó 2. (románul beszélő), 11.15-től A rosszfiúk (magyarul beszélő), 15.45-től Katona­dolog (magyarul beszélő), 16.30-tól Uncharted (román feliratos), 17.45-től Exhibition – A húsvét a művészetben (magyar feliratos), 18.45-től Zorillo titka (román kaland­film, vígjáték), 19.30-tól Menekülés (román feliratos) – a filmvetítés után Bandi Irén esztétával beszélget Lázár-Prezsmer Endre programfelelős, 20.30-tól Belfast (magyar feliratos angol filmdráma). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe.

Tortoma Önképzőkör A Baróti Városi Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében ma 19 órától a Föld napja (április 22.) alkalmából Hegyek bűvöletében – A Kárpátok bércein címmel Dénes Réka geológus (Barót–Déva) tart vetített képes élménybeszámolót. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Csíki utcai 231-es Dona (telefon: 0372 407 237, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden FORGALOMKORLÁTOZÁS. A Szent György Napok szervezői felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a városnapok ideje alatt forgalomkorlátozásokra kerül sor. Ma 19 órától kezdődően május 2-án 9 óráig lezárják a forgalmat az alábbi útszakaszokon: az 1918. december 1. úton a Nicolae Bălcescu utca kereszteződésétől az egykori Bodok Szállóig; a Kossuth Lajos utcában a Martinovics Ignác utcáig; a Szabadság úton a jelzőlámpáktól a Gróf Mikó Imre utcáig; a Váradi József utcában a Kossuth Lajos utcától a Gábor Áron utca közötti szakaszon; a Józef Bem utcában a Sugás Áruház melletti szakaszon; a Gödri Ferenc utcában a Balázs Márton utca és a Gróf Mikó Imre utca közötti szakaszon; a Szent György téren. A forgalomkorlátozás mellett az említett helyszíneken nem lesz lehetőség az autók parkolására sem, a fizetéses parkolóhelyeket is lezárják. LEZÁRJÁK AZ ÁTKELŐHELYET. Április 26. és 29. között a Román Vasúttársaság beavatkozási munkálatokat végez a Román Hadsereg utcai vasúti átjárón, erre az időre lezárják az átkelőhelyet. A Szépmező felől érkezők vagy akik abban az irányban szeretnék elhagyni a várost, az Építők útján tehetik meg. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Vargyason, szerdán Bardócon és Erdőfülén gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »