Mi Hazánk: veszélyhelyzetben is folytatódnak a kilakoltatások

Mi Hazánk: veszélyhelyzetben is folytatódnak a kilakoltatások

A koronavírus-járvány miatt a kormány a veszélyhelyzetet meghosszabbította, a kilakoltatási moratóriumot viszont nem, így május 4-től újra beindulhatnak a kilakoltatások, ami azt jelenti, hogy az általános téli moratórium van érvényben – írja közleményében dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa. Alább a folytatás.

Hírdetés

A Mi Hazánk Mozgalom többször kérte a kormánytól, hogy hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot a törlesztési moratórium vagy a veszélyhelyzet végéig, azokra a ügyletekre vonatkozóan, amelyek mögött devizahitel-szerződés vagy banki hitelszerződés van. Ennek hiányában sok száz család lakhatása, megélhetése forog kockán. A kilakoltatási moratórium végével emberek kerülhetnek utcára.

Meggyőződésem, hogy az a rendszer nem tud megoldást nyújtani a devizahitel-károsultaknak, amely felelős volt annak létrejöttéért. Az Orbán-kormány jelenlegi politikájával ezt bizonyítja, a balliberális oldal és a mögé beállt pártok pedig évek alatt se tudtak bizonyítani.

Tekintettel arra, hogy a járványhelyzet kiszámíthatatlan, így várható, hogy a népnyúzó végrehajtók és a követeléskérők is nagy lendülettel fognak bele majd a munkába. Kérjük a banki károsultakat, becsődölt vállalkozásokat, hogy kilakoltatás esetén keressék pártunkat!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »