Mélyül a gond a Szent János kórház körül

Mélyül a gond a Szent János kórház körül

Újabb osztályok állnak le az Észak-budai Szent János Centrum Kórházban, legalábbis a II. kerületi ellátás tekintetében – közölte közösség oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. Ennek nyomán a II. kerület polgármestere jelezte, tájékoztatást kér az egészségügyi ágazat irányítóitól.

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya múlt év végén jelezte, hogy nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket, mert nem teljesülnek náluk az ehhez szükséges minimumfeltételek. Minap Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő újabb, az intézménnyel kapcsolatos dokumentumokat tett közzé közösségi oldalán, amik alapján

a II. kerületieknek nem lesz elérhető a gasztroenterológiai, az endokrinológiai és a neurológiai ellátás, valamint a sztrókügyelet, az I. kerületieknek a neurológia, a XII. és a XXII. kerületieknek pedig az endokrinológia.

Hírdetés

Az érintett betegeket más intézményekben látják majd el, a változások mostantól március végéig lesznek életben.

A fentiek nyomán a II. kerület polgármester azt írta a Facebook-oldalán: „Tájékoztatást kérek az egészségügyi ágazat irányítóitól, és bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhessen a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül”.

„Amikor megtudtuk, hogy a Szent János kórház nem fogadja a II. kerületi kardiológiai betegeket, még nem tudhattuk, hogy ez csak a kezdet” – tette hozzá Őrsi Gergely, jelezve: egyeztetést kezdeményezett a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel és az egészségügyi ágazat irányítóival annak érdekében, hogy elérhető legyen a kórházi kardiológiai ellátás a II. kerületiek számára az otthonuk közelében.

„Egyelőre nem ismert számunkra, mi történik a Szent János kórházban, miért csökken az ágyak száma, és számoltak-e azzal, mindez hogyan érinti a betegellátást a II. és mostanra több másik kerületben. Bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást, és minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhet a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »