Melyik jelöltet támogatva kerül rosszabb helyre a felvidéki magyar szavazat?

Melyik jelöltet támogatva kerül rosszabb helyre a felvidéki magyar szavazat?

Szeretném érzékeltetni azt a hangulatot, azoknak a képtelen és életszerűtlen megnyilvánulásoknak a sokaságát, melyeket látva csak ámulok és bámulok. Egyes magyar ismerőseim azt a tényt próbálják magyarázni, hogy az elnökválasztás második fordulójában Ivan Korčokot fogják támogatni. Persze ezzel párhuzamosan az is láható, hogyan szapulják a másik jelöltet – mindezt gondolom a tolerancia és az elfogadás jegyében.

Bár én érteni vélem, hogy nem elsősorban Korčokot támogatják, hanem Pellegrini ellen szavaznának, akit Fico bábjának tartanak, mégis elfogadhatatlan, hogy ezáltal azt a jelöltet támogatnák, aki felháborodott azon, hogy a sokszor omladozó felvidéki magyar műemlékeket megveszi a magyar állam, vagy aki legutóbb azt nyilatkozta, hogy nincs problémája az itt élő magyarokkal, de elutasítja a kisebbségi közösségi jogokat. Azaz: azt elismeri, hogy vannak itt egyének, akik magyarok, de azt nem, hogy a felvidéki magyarok közösségként léteznének. Hát szerintem már ez felháborító.

Sőt nemcsak a magyarok, de Korčokot támogató szlovákok megnyilvánulásán is hüledezek: hirtelen, de fontos lett nekik a magyar téma…

Még szerencse, hogy az idei elnökválasztás nem a magyar témáról szól, mert Korčok mocskosabb a magyar ügyeket tekintve, mint jelölttársa. Ha csak a magyar ügyeket nézzük, akkor a felvidéki magyaroknak nem szabadna elmenniük szavazni, vagy érvénytelen lapot kellene leadniuk, ahogy és is tettem 5 éve. Pont. Csakhogy ez a választás a globalista vs. nemzeti, háborúpárti vs. háborúellenes, életellenes és családellenes vs. élet és családpárti, illegális migráns-párti vs. illegális migránsellenes törésvonalról szól. Ebben a kontextusban kell majd szavazni a hétvégén.

Nem akarok meggyőzni senkit arról, hogy a Hlas elnökére szavazzon. Ráadásul én sose szavaznék pártpolitikai alapon szlovák pártra, mert a magyarok ügyeit csak magyar pártok képviselhetik. Viszont arról igenis szeretném meggyőzni a tisztelt olvasót, hogy Korčokra ne adja le a voksát. S ezt én tudom a legjobban megindokolni, mert a mi, somorjai kitelepítési emlékművünk avatója után viselkedett úgy a magyarokkal, s gyalázta meg a kitelepített szüleink, nagyszüleink emlékét, hogy nem szavazatot érdemelne, hanem minimum egy-két ugyanolyan élményt, amit háborús bűnös rokonaink éltek át lassan 80 évvel ezelőtt.

Hírdetés

De olyan hozzászólásokkal is sokszor találkoztam, melyekből csak úgy ömlött a gyűlölet: Fico-ellenesség, kizárólagosság, csőlátás. Egy olyan vitában (választásnál), melyben gyakorlatilag nem szerepel Fico személye, csak a Fico-kormány egy pártjának elnöke (aki ugye volt SMER-tag), és meggyőződésem, hogy kevés magyar kedvence úgy az egyik, mint a másik elnök. De most a geopolitikai helyzet úgy áll, mi felvidéki magyar jobboldali konzervatív nemzetiek (egyszerűbben: békepárti, illegális bevándorlásellenes, normalitáspárti magyarok) a barikád ugyanazon oldalán harcolunk a posztkommunista szociáldemokrata szlovákokkal (egyszerűbben, máshogy kategorizálva: békepárti, illegális bevándorlásellenes, normalitáspárti szlovákok). Fura helyzet ez és szokatlan. Értem is, tudom is, de ez van.

Halkan jegyzem meg, ezek a témák bizony szóba kerültek az első Fico-Horony- Forró találkozón. Sőt most a Pellegrinivel való egyeztetés során is. Ráadásul, ha valaki követte azt a sajtótájékoztatót, melyet a Hlas elnöke tartott Forró Krisztiánnal, akkor hallhatja, hogy Pellegrini felemlegeti még itt is ezeket a dolgokat. Pedig az, hogy ezeket a témákat a sajtótájékoztatón felvállalta, akár mínusz szavazatokat is jelenthet neki. Bár Korčok sem igen ugrálhat, mert ha ezek miatt megtámadja, akkor ő meg a magyar szavazókat taszítja el magától.

S még egy gondolat: Macron már francia csapatok küldésén gondolkodik. Ha megteszi, az akár világháborút is jelenthet. A globalista oldal attól fél, hogy az oroszok megtámadják az EU-t… Azért remélem, ezt senki sem gondolja komolyan. De ha így is lenne, ott a NATO. Oroszországnak esélye sem lenne. Legrosszabb esetben is világháború, ha Kína is beszáll. Melyik jobb, ha az európai butaság robbantja ki, vagy az orosz?

Száz szónak is egy a vége. Öt éve érvénytelen szavazólapot adtam le, de idén életemben először nem valakire, hanem valaki, illetve valamilyen ideológia ellen fogok szavazni.

Ne hagyjuk, hogy olyan elnöke legyen az országnak, aki 2021 augusztusában meggyalázta a kitelepített, deportált és meghurcolt őseink emlékét!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »