Melania Trump durván szembemegy férjével: nyíltan kiállt az abortusz mellett

Melania Trump durván szembemegy férjével: nyíltan kiállt az abortusz mellett

Melania Trump könyve egy hónappal az amerikai elnökválasztás előtt jelenik meg, és érdekes állításokat tesz benne – írja a kötetet már megszerző The Guardian nyomán a hvg.

Melania Trump ez idáig ritkán fejtette ki nézeteit nyilvánosan politikai kérdésekben. Az Egyesült Államokban jövő héten megjelenő Melania című memoár azonban arra enged következtetni, hogy a volt first lady elképzelései bizonyos esetekben gyökeresen eltérnek férje politikai közösségének álláspontjaitól.

"Elengedhetetlen biztosítani, hogy a nők autonómiával rendelkezzenek a gyermekvállalást érintő döntés meghozatalában, saját meggyőződésük alapján, kormányzati beavatkozás vagy nyomás nélkül. Miért dönthetne bárki más, mint maga a nő arról, hogy mit tesz a saját testével? Egy nő alapvető, személyes szabadsághoz való joga felhatalmazza őt arra, hogy megszakítsa a terhességét, ha úgy kívánja. Egy nő azon jogának korlátozása, hogy eldöntse, megszakítja-e nem kívánt terhességét, egyenlő azzal, hogy megtagadják tőle a saját teste feletti irányítást. Ezt a meggyőződést egész életem során végig magaménak tudtam" – írja a republikánus elnökjelölt felesége egy olyan kampány közepette, amelynek egyik fő csataterévé a nők "reprodukciós jogait" illető vita vált.

— MELANIA TRUMP (@MELANIATRUMP) October 3, 2024

Hírdetés

— The Vaxx Effect (@Delfts_auw) October 3, 2024

2022-ben a Dobbs kontra Jackson ügyben a konzervatív többségű legfelsőbb bíróság Trump elnöksége alatt kinevezett bírái megszavazták a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezését, amely 1973 óta védte a "terhességmegszakításhoz fűződő alapjogot". Azóta a republikánusok által irányított államok szigorú abortusztilalmakat vezettek be.

Melania Trump azt írja, hogy az abortuszjogokkal kapcsolatos meggyőződése azon alapelvek sorából ered, amelynek kiindulópontjában "az egyéni szabadság áll, amelyet nem lehet vitatni".

Memoárja egyébként nem túl hosszú, részletesen ír benne szlovéniai ifjúságáról, New York-i modelléletéről és arról a férfiról, akihez feleségül ment. Az abortuszról szóló rész előtt Melania Trump azt írja, hogy nem értett egyet férjével a bevándorlást érintő politikai kérdésekben sem, hiszen ő maga is bevándorló.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »