Bukarest katonai repülőgéppel menekített ki 70 román állampolgárt Libanonból

A bukaresti kormány katonai repülőgéppel menekített ki Libanonból csaknem 70 román állampolgárt, akiket csütörtök este Marcel Ciolacu miniszterelnök és Angel Tilvar védelmi miniszter fogadott a Bukarest melletti légitámaszponton.

"A háború feje tetejére állította életüket, de csaknem 70 gyermeket, nőt, öreget és súlyos egészségi gondokkal küzdő személyt ma hazahoztunk Libanonból. Románia sohasem hagyja magára bajba jutott állampolgárait" – írta Marcel Ciolacu a Facebookon.

Hírdetés

A kormány közleménye szerint a közel-keleti biztonsági kockázatok miatt szükségessé vált humanitárius akciót a román külügyminisztérium kérésére egy katonai szállítógéppel bonyolította le a román védelmi minisztérium. A két tárca folytatni fogja a segítséget igénylő román állampolgárok hazaszállítását – ígérte a román kormányfő.

A bukaresti külügyminisztérium kedden közölte: mobil konzuli missziókat küldött Bejrútba és Libanon más városaiba, hogy segítséget nyújtsanak az erre igényt tartó több mint ezer román állampolgárnak a térség mielőbbi elhagyásában.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »