Európa-liga: Jansen nem érti, hogyan minősíthették lesnek Varga Barnabás fejes gólját

Európa-liga: Jansen nem érti, hogyan minősíthették lesnek Varga Barnabás fejes gólját

Második mérkőzését is elvesztette a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga alapszakaszában: a magyar bajnok csütörtökön hazai pályán 2-1-re kapott ki az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurtól. A Ferencvárost irányító Pascal Jansen többször is felemlegette a csapatától elvett gólt a Tottenham Hotspurrel szemben 2-1-re elveszített labdarúgó Európa-liga találkozót követően.+

A tartalékos kezdővel felálló vendégek a 23. percben Pape Sarr góljával szereztek vezetést, majd a 86. percben a csereként beállt Brennan Johnson lőtt kapufás gólt. A zöld-fehérek Varga Barnabás révén a 90. percben szépítettek, de akárcsak múlt héten az belga RSC Anderlecht otthonában, ezúttal sem tudtak pontot szerezni.

A Ferencváros a harmadik fordulóban október 24-én a francia Nice együttesét fogadja.

Jansen nem érti, hogyan minősíthették lesnek Varga Barnabás fejes gólját

„Természetesen egy elveszített mérkőzés után nem lehetek elégedett, de sikerült egy nagyon erős csapattal szemben több ígéretes lehetőséget is kidolgoznunk. Az a gól, amit a mérkőzés elején szereztünk… Még most sem igazán tudom, hogy sikerült egy olyan vonalat találni, ami megmutatta, hogy les volt, de persze el kell fogadnunk a technika döntését„

nyilatkozta a holland szakember, aki Varga Barnabás 16. percben szerzett fejesgóljáról beszélt.

Hírdetés

A tréner kiemelte, a Tottenham kemény letámadásával szemben az volt az elképzelés, hogy minél gyorsabban átjátsszák a labdát ezen a presszingen, hogy bekerüljenek védekező vonaluk mögé, ellenkező esetben ugyanis óriási nyomás alatt kellett volna kihozniuk a labdákat.

A brazil Mathues Saldanha szerepeltetésével kapcsolatban megjegyezte, úgy érezte, ez volt a tökéletes alkalom, hogy az első négy meccsén hat gólt szerző dél-amerikai támadót először együtt játszassa Varga Barnabással.

Ange Postecoglu, a vendégek vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, különösképpen annak örült, hogy a tinédzserek, a 17 éves Mikey Moore, valamint a 18 esztendős Archie Gray és Lucas Bergvall, illetve a húszhoz közelítő Will Lankshear helyt állt egy ilyen remek hangulatú összecsapáson.

A szakember kiemelte, hogy a Ferencváros szurkolói elképesztő hangulatot teremtettek hazai környezetben, amit már megtapasztalt a Celtic Glasgow trénereként is. Szerinte nem véletlen, hogy a zöld-fehéreket nagyon nehéz otthon legyőzni.

Hozzátette, éppen ezért nem lepte meg, hogy az első húsz percben veszélyesen játszott a magyar csapat, hiszen különleges energiákat kap ilyenkor a lelátóról, ugyanakkor biztos volt abban, hogy tanítványai kezelni tudják a helyzetet.

A Ferencváros múlt héten az Anderlecht otthonában elszenvedett 2-1-es vereséggel kezdett az alapszakaszban, amelynek harmadik fordulójában október 24-én a francia Nice együttesét fogadja.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »