Megújulhat a rimaszombati fedett uszoda

Megújulhat a rimaszombati fedett uszoda

Mintegy 4 millió euróból újítanák fel a rimaszombati fedett uszoda épületét, amely már hosszabb ideje rossz állapotban van. Az önkormányzat ezért egy átfogó felújítási és modernizációs projektet készít elő.

A projekt célja az épület energiahatékonyságának növelése és az uszoda teljes körű felújítása, amelynek eredményeként megnőne az újrahasznosítható energiaforrások felhasználásának a lehetősége is. Az uszodát üzemeltető városi közterület-fenntartó vállalat szeretné elősegíteni a fenntarthatóbb és hatékonyabb működést, valamint növelni a látogatók kényelmét és biztonságát.

Az uszoda teljes rekonstrukciójának szükségessége az állami egészségügyi felügyeleti értékelések és ajánlások alapján merült fel, amelyek rámutattak az uszoda berendezéseinek és belső tereinek jelentős amortizációjára, valamint az épület üvegfalainak nem megfelelő építészeti és technikai állapotára

Hírdetés

– közölte Szántó István, a városi hivatal vezetője.

A város az uszoda felújításával a homlokzat hőszigetelését, az üvegfelületek és ablakok cseréjét, a tető felújítását és szigetelését, valamint az elektromos vezetékek és a világítás cseréjét szeretné megejteni. A projekt magában foglalja a teljes fűtésrendszer rekonstrukcióját is, s az újrahasznosítható energiaforrások, mint a napenergia és a hőszivattyúk felhasználását. A terveknek tartalmazniuk kell továbbá a két medence, a gyermekek és az úszók számára fenntartott 25 méteres medence felújítását, valamint a járólapok, a burkolatok, illetve az öltözők és a medence körüli területek rekonstrukcióját.

Jelenleg a projektdokumentáció kidolgozására kiírt közbeszerzési eljárás folyik, majd ennek lezárultával, június végéig kell beszerezni a szükséges engedélyeket a projekt megkezdéséhez.

Megjelent a Magyar7 2024/6. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »