Megtartották a Pázmány-egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézetének tanévnyitó konferenciáját

Szeptember 30-án tartották Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) fakultásjogú Kánonjogi Posztgraduális Intézetének (KJPI) tanévnyitóját és a Magyar Kánonjogi Társaság rendes őszi ülését.

A tanévnyitó elején Szabó Péter intézetvezető felkérésére Kuminetz Géza, a PPKE rektora köszöntötte az intézet hallgatóit, oktatóit és a konferencián megjelent vendégeket.

Rövid beszámolót tartott a KJPI helyzetéről, valamint ismertette az oktatók elmúlt évben végzett tudományos tevékenységét, továbbá átadta a végzett hallgatóknak az okleveleket.

Ezt követte a tudományos konferencia, melynek témája és címe A szent rendekkel kapcsolatos szabálytalanságok és akadályok aktuális kérdései volt.

Hírdetés

Elsőként Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök, a Központi Szeminárium rektora tartott előadást A szemináriumi elöljárók feladata az alkalmasság megítélésében címmel. Őt követte az intézet két oktatójának előadása: Ujházi Lóránd Az 1983-as CIC szentelési szabálytalanságainak értékelése a hatályos jog helyzetében; Artner Péter Ex delicto [bűncselekményekbők fakadó] szabálytalanságok a Pascite Gregem Dei reform alapján témában.

A záró előadást Mihoc Valerian, az intézet doktorandusza tartotta, A papnövendékek magánszférájának védelme a szentelésre való alkalmasság pszichológiai vizsgálatában címmel.

A tanévnyitó konferenciát megtisztelte jelenlétével Erdő Péter bíboros is, aki néhány mondatban nemzetközi megvilágításba helyezte az elhangzott előadásokat.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézet

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »