Megszabadulhatunk a zavaró telemarketinges hívásoktól?

Megszabadulhatunk a zavaró telemarketinges hívásoktól?

A legtöbb telefontulajdonos már találkozott olyan hívással, amikor egy ismeretlen számról keresték és néhány mondat után kiderült, a vonal másik végén valamilyen szolgáltatást vagy éppen terméket szeretnének értékesíteni. Ezen a téren a helyzet javulása várható.

Az ellenőrző szerv ugyanis immáron szigorúbban vizsgálja, hogy a cégek milyen személyeket keresnek telefonon a termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítése céljából. Az ilyen telemarketinges tevékenységhez ugyanis a telefon tulajdonosának engedélyt kell adnia, vagy a vállalkozás ügyfelének kell lennie, míg korábban gyakran előfordult, hogy a telekommunikációs szolgáltatók a konkurens vállalatok klienseit hívták üzleti ajánlataikkal.

Hírdetés

Ezzel a szolgáltatók már leálltak, ahogy azt a zive.sk megtudta, eddig az O2 és az Orange volt ezen a téren a legaktívabb, jelenleg viszont már befejezték a tevékenységüket. Sőt, az ügyfeleiket segíteni is szeretnék, olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyen a nem várt hívást jelenteni vagy letiltani lehet.

Az O2 ilyen portálja a nevolajtemi.sk, ahol jelenthetjük az ilyen hívásokat, de inkább egy közösségi platformról van szó, ahol az emberek egymást segíthetik. Az Orange esetében egy külön felületen tudunk lejelentkezni , ha nem szeretnék a nemzetközi vállalat telemarketinges hívásaival találkozni.

A Telekom saját bevallása szerint már korábban befejezte ilyen jellegű tevékenységét, a 4ka pedig ugyancsak örül a változásoknak, mert nem szabad elfelejtenünk, hogy éppen az egyes mobilszolgáltatók voltak ezen a téren a legaktívabbak, amely versenytársaik nemtetszését is kiváltotta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »