Megoldódni látszik a gond Rákos és Kőbánya-felső között

Megoldódni látszik a gond Rákos és Kőbánya-felső között

Helyreállították a leszakadt felsővezetéket Rákosnál, ismét korlátozás nélkül járnak a vonatok Rákos és Kőbánya-felső, illetve Rákos és Pécel között – közölte a Mávinform hétfő délelőtt.

Az elővárosi vonatok, valamint a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Békés InterCity-k menetrend szerinti közlekedése kora délutánra állhat helyre. Addig még csökkenő késésekre számítani lehet.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint hétfő reggel leszakadt egy felsővezeték Rákos állomásnál és ráesett a Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, emiatt füstölni kezdett a mozdony.

Hírdetés

Korábban volt olyan vonat gyorsított személyvonat (G60-as), amely a reggeli 6.50-es érkezés helyett csak 8.05-kor volt a Keleti pályaudvaron.

Vitézy Dávid odaszúrt Lázár Jánosnak

A közlekedési szakértő, korábbi szakállamtitkár Facebook-oldalán kommentálta a reggeli vasúti műszaki balesetet – szúrta ki a 24.hu. Szerinte Rákos vagy Kőbánya-felső állapotát látva még egy laikus számára is világosan látszik: a teljes szakasz felújításra szorul.

Mint azt hozzáteszi, európai uniós forrásból még 2021-ben megkezdték az újratervezést a szakasz teljes átépítésére, a kapacitás növelésére, új állomásokkal, stb. „De „aztán jött Lázár János, a tervezési munkákat leállította, a félkész terveket a kukába dobta, és a már megszerzett uniós forrást is inkább visszaadta, nehogy valami is fejlődjön Budapesten” – fogalmaz Vitézy Dávid, aki szerint belátható időn belül remény sem látszik arra, hogy a helyzet itt javuljon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »