Meglepetések a BL-negyeddöntők visszavágóin

Meglepetések a BL-negyeddöntők visszavágóin

A keddi játéknapon lejátszották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első visszavágóit, melyen a Borussia Dortmundnak és a Paris Saint-Germainnek kellett fordítania a továbbjutás érdekében.

Már az odavágók is rendkívül izgalmasak és gólgazdagok voltak, a nézőknek pedig ezúttal sem kellett csalódniuk. A Barcelona előnyre tett szert Párizsban, Raphinha révén a visszavágón sikerült ezt tovább növelniük, minden úgy tűnt, a katalánok juthatnak az elődöntőbe.

A 29. percben aztán fordulópont történt, Ronald Araújo utolsó emberként szabálytalankodott Bradley Barcolával szemben, amiért Kovács István játékvezető kiállította.

A PSG-nek Ousmane Dembélé révén még az első félidőben összejött az egyenlítés, így a felek 1:1-el vonulhattak az öltőzőbe. A második játékrészben a franciák fokozták a nyomást, előbb Vitinha távoli lövése talált utat a kapuba, majd Kylian Mbappe értékesített egy büntetőt, így máris a PSG állt továbbjutásra.

Hírdetés

A román játékvezető időközben Xavit is kiállította, aki nem tudta kontrollálni frusztráltságát. A 89. percben ismét Mbappe volt eredményes, ezzel végérvényesen eldöntve a továbbjutás sorsát.

A nap másik mérkőzésen a Borussia Dortmund hazai környezetben fogadta az Atlético Madridot. Az odavágón ugyan a spanyolok kerültek minimális lépéselőnybe, azonban számítani lehetett, hogy a németek hazai pályán mindent meg fognak tenni a továbbjutás érdekében.

Ennek megfelelően kezdték a találkozót, előbb a 34. percben Julian Brandt talált be, majd öt perccel később a Chelseatól szerződtetett Ian Mattsen volt eredményes.

A második félidőre összeszedték magukat a spanyolok, akik öt perc alatt egyenlítettek. Előbb a hazaiak védője Mats Hummels ért bele szerencsétlenül egy labdába, ami így a saját kapujába gurult, majd Ángel Correa is eredményes volt. Itt azonban még nem értek véget az izgalmak és a váratlan fordulatok, nem sokkal később újabb gyors gólváltás következett.

11 gól, fordítások, kiállítások, felfokozott hangulat. A negyeddöntők első visszavágói ismét nem okoztak csalódást, reméljük, a mai Manchester City-Real Madrid és Bayern München-Arsenal összecsapások is hasonló izgalmakat tartogatnak. Mindkét mérkőzést 21:00-tól rendezik, a Manchester City-Real Madrid találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »