Megkezdődött az iskolákban a második félév. Ekkor lesz a tavaszi és a húsvéti szünet!

Megkezdődött az iskolákban a második félév. Ekkor lesz a tavaszi és a húsvéti szünet!

Az iskolások a pénteki (február 4.) félévi szünet után hétfőn visszatértek az iskolapadokba, hogy megkezdjék a 2021/2022-es tanév második félévét. Az év második felének kezdetét ismét a pandémia határozza meg, így sok tanuló karanténba kényszerült. Nézzük, mikor lesz a tavaszi és húsvéti szünet!

A tanulók legközelebb az egyhetes tavaszi szünetkor pihenhetnek. Idén elsőként a Kassai és Eperjesi kerületek iskolásai mennek szünetre február 21. és 25. között. Őket követi a Pozsonyi, Nyitrai és Nagyszombati kerület tanulóinak szünideje február 28. és március 4. között. Utolsóként a Besztercebányai, Zsolnai és Trencséni kerületek diákjai élvezhetik a tavaszi szünetet március 7. és 11. között.

Hírdetés

A nyári szünet előtt még lesz idejük pihenni a tanulóknak, a húsvéti szünet április 14. és 19. között lesz.

A második félévben a teszteké a főszerep. Az ötödikes tanulók a terv szerint május 18-án, szerdán írnak tesztet – tájékoztatott útmutatójában az oktatási minisztérium. A kilencedikesek országos tesztelésére április 6-án és 7-én kerül sor. Március 15. és 18. között az érettségizők a írásbeli érettségi vizsgán teszik próbáratudásukat. Küzépiskolai tanulmányaikat szóbeli érettségi vizsgával fejezik be a május 23. és június 10. közötti héten. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter már többször is bejelentette, hogy az idei érettségi vizsgára személyesen kerül sor. Nem fog megismétlődni az elmúlt két év helyzete, amikor a középiskolásoknak a COVID-19 járvány miatt nem kellett érettségizniük.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »