Megkezdődik a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábort kiegészítő sportkomplexum építése

Megkezdődik a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábort kiegészítő sportkomplexum építése

Megkezdődik kedden a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábort kiegészítő sportkomplexum építése, a kormány támogatásával megvalósuló létesítmény a tervek szerint a jövő év márciusára elkészül – közölte a Rákóczi Szövetség hétfőn az MTI-vel.

A szervezet kiemelte, a sportkomplexum révén újabb fejlesztéssel bővül a nemzeti összetartozás napján Sátoraljaújhelyen átadott, teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont. A nyertes kivitelezőnek kedden adják át ünnepélyesen a területet, ahol azonnal megkezdődnek a munkálatok.

A közlemény szerint a rendezvényközpont a sportkomplexummal kiegészülve a jövőben óriási lehetőséget jelent a Rákóczi Szövetség közösségének, kiemelten a magyar fiatalok találkozásának és kapcsolatépítésének szempontjából, de ezzel együtt Sátoraljaújhelynek és a régiónak is.

Hírdetés

A komplexum egy 500 fiatal befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot, egy 25 méter hosszúságú, szabad vízfelületű úszómedencét, két nagyméretű sportpályát, egy röplabdapályát, egy szabadtéri színpadot és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal majd magában.

A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnokban teremlabdarúgó-, kézilabda- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellness-részleget építenek. A sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készül, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik majd az Alföldre, a Tokaj-hegyre és Sárospatakra.

A kivitelező a RexBau Kft. és a Weinberg ’93 Kft. konzorciuma.

MTI

The post Megkezdődik a sátoraljaújhelyi Rákóczi-tábort kiegészítő sportkomplexum építése appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »