Meghalt egy újszülött egy szülészeti kórház elleni rakétatámadásban Zaporizzsja régióban

Meghalt egy újszülött egy szülészeti kórház elleni rakétatámadásban Zaporizzsja régióban

Egy újszülött életét követelte az orosz erők éjszakai rakétatámadása egy szülészeti kórház ellen a dél-ukrajnai Zaporizzsja régióban – jelentette szerdán az ukrán mentőegység.

  „November 23-án éjjel, a zaporizzsjai Vilnyanszk városa elleni rakétatámadás során megsemmisült a szülészeti kórház kétszintes épülete“

– közölte a mentőegység a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy „egy 2022-ben született baba életét vesztette“.

A támadás idején egy nő egy újszülöttel és egy orvos tartózkodott az épületben. A gyermek meghalt, az orvost és az anyát kiszabadították a romok közül – pontosította az ukrán mentőegység.

Hírdetés

Olexandr Staruch, a zaporizzsjai régió kormányzója is megerősítette a támadást és az áldozatot. „Szívünk tele van szomorúsággal – egy gyermeket, aki most jött a világra, megöltek” – írta a Telegramon.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a szülészeti kórháza elleni támadás után azzal vádolta Oroszországot, hogy „terrort és gyilkosságot“ hozott Ukrajnába, amiért felelnie kell.

„Az ellenség ismét úgy döntött, hogy terrorral és gyilkossággal éri el azt, amit nem tudott elérni kilenc hónap alatt (az ukrajnai harcok során), és amit nem is fog tudni elérni”

– mondta Zelenszkij a közösségi oldalán. „Ehelyett csak felelősségre fogják vonni mindazért a rosszért, amit hazánkra hozott“ – tette hozzá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »