Megérkezett az eucharisztikus kongresszusra a debreceni virágkarnevál két virágkocsija

Megérkezett az eucharisztikus kongresszusra a debreceni virágkarnevál két virágkocsija

A Szent Korona és az Emberi Erőforrások Minisztériumának virágkocsija tekinthető meg szeptember 6. és 12. között a budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom előtt.

Bódor Edit, a debreceni virágkarnevál főszervezője elmondta, nagy megtiszteltetés Debrecen városa számára, hogy az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) programkínálatában helyet kapott két virágkompozíció is.

Az egyik alkotás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának virágkocsija már a nevében hirdeti a világméretű katolikus rendezvény mottóját: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). A virágkompozíció, amelyet Pikó Sándor képzőművész és Szabó Erzsébet virágdesigner tervezett, a bátai eucharisztikus csodát jeleníti meg.

Hírdetés

Emellett a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit láthatjuk még a Mátyás-templomnál a NEK hetében; Szent István király intelmeinek bizonysága szerint a Szent Korona jelenti az országot, a királyságot, a királyt, a hitet, az egyházat, az uralkodói tulajdonságokat és az erényeket. Fiának, Imre hercegnek azt írja, hogy „az erények mértéke teszi teljessé a királyok koronáját”. A kompozíció a koronázási jelvényekkel – az országalmával és a jogarral – teljes.

A 40. Debreceni Virágkarnevál óta hagyománnyá vált, hogy magyarországi és határon túli városok fogadják a virágkocsit: a Szent Korona tiszteletét tette már Budapest, Balatonfüred, Pécs, Eger, Nagyvárad, Cegléd, Kecskemét, Székesfehérvár, Gyula, Tiszafüred városában. A kompozíció rendszeres vendég Esztergomban, ahol Nagyboldogasszony napján Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek áldja meg.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye/Főnix Rendezvényszervező

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »