Még várják a Központ magyarázatát? Bayer január végén kizárta az orosz támadást, most hallgat

Még várják a Központ magyarázatát? Bayer január végén kizárta az orosz támadást, most hallgat

Szemmel láthatóan elég nagy a zűrzavar és tanácstalanság a (fideszes) megafonos influenszerek, illetve beszélő fejek körében azzal kapcsolatban, mit is mondjanak az oroszországi agresszióval kapcsolatban.

A 444 írt arról, hogy a legismertebb és az egyik talán legnagyobb hatású kormánypárti megmondóember, Bayer Zsolt alig egy hónapja, január 30-án az általa vezetett Sajtóklub című műsorban azt mondta:

„Annak semmi esélye nincs. Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja.”

Az ominózus mondat 33:45-től hallható:

De hagyjuk is, mondatnánk, ez régebben volt, ma már biztosan másként gondolkozik a helyzetről, ha másért nem, hát azért, mert közben az élet rácáfolt. A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosának Facebook oldalát megnézve a ma egyelőre két poszt szerepel.

A jelenleg legfrissebb, délelőtt fél 11-kor kitett bejegyzése az amerikai „kultúrharcról” szóló, Magyar Nemzetben megjelent cikkének ajánlása.

Fotó: Bayer Zsolt/Facebook

A másik, nem sokkal reggel fél 8-kor megosztott bejegyzése pedig egy „jó hangulatú” vecsési összejövetelről készült fotókról szól.

Hírdetés

Fotó: Bayer Zsolt/Facebook

Vagyis úgy tűnik,

eddig mintha valahogyan nem ütötte át az egyik legvérmesebb kormánypárti publicista ingerküszöbét az, hogy háború van a szomszédban.

Közben viszont Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője egy általa megosztott cikk alatt arról írt,

„azok tévedtek, akik rötyögve, ironizálva hessentették el az orosz agresszió lehetőségét”.

Íme az ominózus komment, amit akár – szándékolatlanul – egyenesen Bayer Zsoltnak is címezhetett volna:

A Megafonos Deák Dániel kommentje
Fotó: Deák Dániel/Facebook

A Megafon által futtatott influenszer – akinek a Facebook-hirdetéseire eddig több mint 139 millió forintot költöttek el – ezután aggódó hangú bejegyzést is kitett:

Egységért kiáltó szavait némileg árnyalja ugyanakkor, hogy a politológus összes többi posztja gyakorlatilag az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert támadó és lejáratni próbáló anyagokról szól.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »