Még lehet jelentkezni a fiataloknak szervezett római zarándoklatra

Még lehet jelentkezni a fiataloknak szervezett római zarándoklatra

A Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) szervezésében 2024. július 28. és augusztus 3. közt kerül megrendezésre a 13. Nemzetközi Ministráns Zarándoklat Rómában. Ennek keretében Keresztény Ifjúsági Zarándoklatot is indítanak Rómába, melyre szeretettel várjuk a 13 évnél idősebb fiatalokat.

A zarándoklat mottója: „veled” Izajás próféta könyvéből. Az előzetes becslések szerint az előző évekhez hasonlóan 60–80 ezer fiatalt várnak, többek között Németországból, Ausztriából, Belgiumból, Svájcból, Portugáliából, Spanyolországból, Franciaországból, Olaszországból, Lengyelországból, Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Horvátországból és Szlovákiából is.

A Jópásztor Alapítvány szervezésében a 2010-es, 2015-ös és 2018-as évekhez hasonlóan, az idén is lehetőség nyílik a felvidéki magyar fiatalok részére, hogy önálló csoportként, magyarul kapcsolódhassanak be a zarándoklatba.

A zarándoklatra két autóbuszt indítanak 110 személy részére. Utazási időpont: 2024. július 28. – augusztus 3. Utazással együtt 7 nap, 6 éjszaka, a püspök atya támogatásával teljes ellátással. Utazás: kényelmes, megbízható autóbusszal, tapasztalt gépkocsivezetőkkel és lelki vezetőkkel. A felszállási helyek a jelentkezések alapján lesznek meghatározva.

Részvételi díj: 550 euró (a biztosítást nem tartalmazza, az külön, egyénileg köthető). A részvételi díj tartalmazza az utazás és a szállások díját félpanzióval (7 nap, 6 éjszaka),a városi közlekedés díját, a regisztrációs díjat és a zarándokcsomag árát. Jelentkezhetnek: 13 évnél idősebb fiúk és lányok. Jelentkezési határidő: 2024. július 10.

Jelentkezés, információ: Farkas Zsolt atya, a Jópásztor Alapítvány elnöke, (mobil: 0904 942 790) és Andrusko Gyula atya, a Jópásztor Alapítvány ügyvezetője (mobil: 0903 982 170) vagy a Jópásztor Alapítvány e-mail címén: [email protected] lehet.

Program (részleteiben változhat):

Találkozó a szervezés helyén (Dunaszerdahely, Párkány, Komárom) a reggeli órákban. Utazás Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba a szükséges technikai szünetekkel.

Hírdetés

Szállás Padovában egy ősi barokk palotában (Hotel Casadel Pellegrino), a történelmi központban, a Szent Antal-bazilika mellett. Érkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, szentmise a Szent Antal-bazilikában, Padovai Szent Antal sírja közelében, a bazilika megtekintése, majd vacsora és esti városnézés (Prato della Valle, Gattamelatta szobor).

Reggeli után indulás Rómába, érkezés a délutáni órákban. Városnézés: ízelítő Róma nevezetességeiből, majd a szállás elfoglalása Róma mellett (Hotel Antico Residence Roma),vacsora.

Reggeli után utazás busszal és metróval Róma központjába, ismerkedés Róma nevezetességeivel és részvétel a ministráns zarándoklat programjain. Találkozás a Szentatyával a Szent Péter téren, visszatérés a szállásra metróval és busszal, majd vacsora.

Reggeli után utazás busszal és metróval Róma központjába, ismerkedés Róma nevezetességeivel és részvétel a ministráns zarándoklat programjain. Magyar nyelvű szentmise a Szent Pál-bazilikában a magyar nyelvcsoport részére, a bazilika megtekintése, majd visszatérés a szállásra, vacsora.

Reggeli után utazás busszal és metróval Róma központjába, ismerkedés Róma nevezetességeivel.

Reggeli után utazás Assisibe, a Szent Ferenc-bazilika megtekintése (amennyiben az időkeret engedi: a San Damiano-templom és a Szent Klára-bazilika megtekintése), majd továbbutazás Padovába. Érkezés a kora esti órákban a Szent Antal-bazilika melletti szállásra (Hotel Casadel Pellegrino), ahol a szállás elfoglalása után vacsora, majd esti séta lesz a történelmi városközpontban.

Reggeli után hazautazás a szükséges technikai szünetekkel. Érkezés az esti órákban.

A csatolt jelentkezési lapot kitöltve és aláírva kérjük visszaküldeni a következő címre: Nadácia Dobrý Pastier – Jópásztor Alapítvány; Sobieskeho 370/18, 943 01 Štúrovo, Slovensko (Jópásztor Alapítvány, Sobieski utca 370/18, 943 01 Párkány, Szlovákia).

(BK/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »