FELMÉRÉS: A lakosság közel harmada nem érzi, hogy megbecsülik a munkahelyén

FELMÉRÉS: A lakosság közel harmada nem érzi, hogy megbecsülik a munkahelyén

FELMÉRÉS: A lakosság közel harmada nem érzi, hogy megbecsülik a munkahelyén Mészáros Richárd2024. 07. 08., h – 16:54

A lakosság mintegy 32 százaléka érzi úgy, hogy nem kap megfelelő anyagi megbecsülést a munkahelyén. Az elégedetlenségük másik oka, hogy kevésnek tartják a juttatásokat, vagy hogy nincsenek előrelépési lehetőségeik – derül ki a Slovenský národný panel felméréséből, amelyet idén májusban végeztek 1027 válaszadó bevonásával.

Az elégedetlenség leggyakrabban említett oka a nem megfelelő anyagi megbecsülés és az elégtelen juttatások. A juttatásokkal a válaszadók 25%-a elégedetlen, leginkább a nők. Sokan úgy érzik, túl sok a stressz és nagy a nyomás a munkahelyükön. A 30–44 évesek 21%-a válaszolta azt, hogy túl nagy a nyomás a munkahelyén.

Hírdetés

Az elégedetlenség további okaként említették  a válaszadók a vezetéssel kapcsolatos fenntartásaikat vagy a rossz kommunikációt. Sok válaszadó említette azt is, hogy elégedetlen az előrelépési lehetőségekkel. Az elismerés hiányát a megkérdezettek 17%-a említette. Ezen kívül problémának tartják azt is, hogy nehéz összehangolni a munkát és a magánéletet.

A felmérésből kiderül az is, hogy az emberek 22%-át aggasztják a munkahelyi pletykák. További, rendszeresen felmerülő probléma, hogy kellemetlen a hőmérséklet az irodában, vagy hogy eltűnik az étel a közös hűtőből.

A felmérés készítői arra is rákérdeztek, mennyi időt töltenek a munkahelyükön az emberek. A megkérdezettek 29%-a otthonról is tud dolgozni, néhányuknak egyáltalán nem kell bejárnia a munkahelyére, főleg az egyetemi hallgatóknak. 22% mondta azt, hogy havonta kevesebb mint három napot dolgozhat otthonról. Az válaszadók 15%-a hetente legfeljebb egy napot tudott otthonról dolgozni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »