Szemtanú cáfolt egyes híreket az Árpád hídi ámokfutó által okozott tragédiával kapcsolatban

Szemtanú cáfolt egyes híreket az Árpád hídi ámokfutó által okozott tragédiával kapcsolatban

Egy újabb helyszíni videó is előkerült.

Múlt hét szerda este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okozott egy a forgalommal szemben az átkelőre hajtó férfi, hárman meghaltak és többen megsérültek.

Az RTL-nek most egy szemtanú nyilatkozott, aki maga is megállt, és nyugtatni próbálta a sérülteket.

Hírdetés

Mint felidézte, a belső sávban haladt Budáról Pest felé, amikor többször is dudálást hallott. Nem értette, kik és miért dudálnak. Ezután vette észre a túloldalon száguldó taxit, szemben a forgalommal. Azt mondta, egyértelműen látszott, hogy a Suzukiban senki sem élhette túl az ütközést és ugyanígy ítélte meg a Toyota (az ellopott taxi) esetében is. Ezért a másik taxihoz igyekezett segíteni.

„Ketten álltak ott, őket félrevezetgettem. Próbáltam őket nyugtatgatni, hogy üljenek le. Elég zilált állapotban voltak. Kérdezte tőlem, hogy vérzik-e a feje, hát nem volt szép látvány mondtam, hogy igen, pici sérülés van rajta nyugodj meg, semmi baj, ülj le. A társa sokkosabb állapotban volt” – mondta a szemtanú, aki azért kereste meg az RTL Híradót, mert szerinte nem igaz, amit sok helyen írtak, hogy senki sem próbált segíteni a baleset sérültjeinek, és az érkező autósok csak bámészkodtak. Nemcsak ő, hanem mások is az összetört autókhoz mentek.

A baleset helyszínén készült felvételeket, az autók sérüléseit, illetve az ütközés előtti videót látva Boncsér Sándor igazságügyi gépjárműszakértő a riportban azt mondta: az általa végzett modellezés szerint 110 kilométer per óra nagyságrendű lehetett a taxi sebessége, és 50 kilométer per óra nagyságrendű a Suzukié. Meglátása szerint a vétlen kocsi vezetőjének nem sok esélye volt elkerülni az ütközést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »