Még ez az 1-1 is jó meccs volt

Még ez az 1-1 is jó meccs volt

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

I. félidő:

17. perc: jobb oldali dán bedobás után a tizenhatoson belül Wind sarkazó, gyors mozdulattal húzta Eriksen elé a labdát, aki mellel levette, majd egy pattanást követően nyolc méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

II. félidő:

Hírdetés

77. perc: jobb oldali szöglet után balról, 19 méterről Janza lőtt, Hjulmandon megpattanó labdája a kapuba vágódott (1-1).

Helyet kapott a dánok kezdőcsapatában Christian Eriksen, akinek a három évvel ezelőtti torna nyitókörében – éppen 1100 nappal ezelőtt – a finnek elleni találkozó alatt megállt a szíve és a pályán újraélesztették.

A skandinávok mezőnyfölényével indult a találkozó, ez bő negyedóra után éppen Eriksen révén érett góllá. Ezt követően is több lehetőség adódott a dánok előtt, noha az első játékrész végére alábbhagyott az addig lüktető iram.

A második félidő elején veszélyeztetni tudtak a szlovénok, ám ezt követően is inkább a dánok akarata érvényesült, akik sokszor eljutottak a szlovén kapu elé, de a befejezéseknél vagy az utolsó passzoknál rendre pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán beszorultak kapujuk elé a skandinávok, a feljavuló szlovénok előbb a kapufát találták el, majd egyenlítettek. A folytatásban már nem esett gólt, így mindkét csapat egy pontnak örülhetett a magyar válogatott soron következő két csoportmeccsének otthont adó stuttgarti stadionban.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »