Még el sem kezdődött a foci-EB, de már megvan a győztes csapat

Még el sem kezdődött a foci-EB, de már megvan a győztes csapat

„Látszik az eltökéltség, a hit; a gondviselés is a csapattal van. De vajon mire készülnek?” – hangzik fel hatalmas szurkolás zsivaja közepette az ismert sportriporter, Gundel Takács Gábor hangja egy június 14-én közzétett videóban. Hat magyar a pályán, de nem az EB keretéből, hanem a ferencesek honi csapatából.

Dinamikus mozdulatok, cselek, ollózás, egy visszarántás a szerzetesi övnél, a kordánál fogva – látszik, hogy ez az együttes él a pályán. S ha nem is ugyanebben a felállásban, de már 800 éve egy csapatot alkotnak, „mint megannyi barát”.

Szent Ferenc mai magyarországi alakulatából Balázs Jeromos, Komáromi Előd, Mészáros Levente, Radványi Atanáz, Rockenbauer Barnabás és Zillich Mihály lép a gyepre.

A Zillich Mihály OFM rendezte egyperces videó nemcsak a ma kezdődő németországi labdarúgó-Európa-bajnokságra hangol, hanem a még előttünk álló ferences jubileumokra is.

Hírdetés

Ahogy a videó alatt írják is: „Ha megnézted a videót, ne habozz: csatlakozz még ma Assisi Szent Ferenc győztes csapatához Te is, és ünnepeld velünk a 2023 és 2026 közötti jubileumi időszakot! Látogass el a jubileumi weboldalunkra, és iratkozz fel hírlevelünkre, hogy naprakész maradhass a jubileumsorozat legfontosabb eseményeivel kapcsolatban. A programok, események listáját folyamatosan bővítjük.”

A csapat biztosan azt sem bánja, ha valaki azon gondolkodik, hogy felöltse a mezüket.

A rövidfilm az esztergomi Temesvári Pelbárt Gimnázium Prímás-szigeten fekvő futballpályáján készült. A focipálya Szabó József OFM ferences szerzetes álmából vált valóra, aki a foci szerelmese volt, sőt magánidejében futballbíróként is tevékenykedett.

Forrás, fotó és videó: Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány

Magyar Kurír
(asz)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »