Meg akarta fojtani a feleségét

Meg akarta fojtani a feleségét

A Vas Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, azzal a férfival szemben, aki 2021 novemberében, egy Vas megyei községben lévő családi házban meg akarta fojtani a feleségét.

Hírdetés

A vádirat szerint a férfi már 2021. október végén elhatározta, megöli a feleségét, ezért az ismerősének 3 000 000 forintot ajánlott fel, ha segít megölni a nőt. Az ismerős nem vette komolyan a férj ajánlatát.

A férfi 2021 novemberében az előre eltervezettek szerint a telefonját már kora délután kikapcsolta, majd a sértett házához ment gépkocsival – amelyet a háztól távolabb leállított -, a ház közelében elrejtőzött, várta a sértett érkezését.

Amikor a sértett az esti órákban megérkezett, a férfi hátulról elkapta a nyakát, őt a házba lökte. Közölte, hogy „megdöglik”, majd azért, hogy a sértett ne tudjon segítséget hívni, elvette a telefonját, a kezéről letépte a segélyhívásra is beprogramozott okos órát, és  ragasztószalaggal körbetekerte a nő fejét, majd az összefogott csuklóit, később a lábait is. A mindvégig ellenálló, menekülni próbáló sértettet azzal fenyegette, hogy „megdöglik”, illetve elássa őt, hogy senki ne találjon rá, miközben fojtogatta, orrát és száját a kezével betapasztotta, táskát húzott a fejére, illetve párnát szorított az arcára.

A sértett ellenállása az oxigénhiányos állapottól és a kimerültségtől egyre csökkent, a több mint fél órás küzdelmet reménytelennek érezte, elhagyta magát. A sértett azonban utolsó erejét összeszedve kihasználta, hogy a férj rövid időre magára hagyta, a házból kimenekült, és egy közelben lakó személy segítségével értesítette a rendőrséget.

A férfi a helyszínről megszökött, csak elfogatóparancs kibocsátását követően sikerült elfogni.

A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »