Matovič szerint félrevezető a vakcinázást megoldásként hirdetni akkor, amikor nincs elég oltóanyag

Matovič szerint félrevezető a vakcinázást megoldásként hirdetni akkor, amikor nincs elég oltóanyag

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter sajátos módon értelmezi az igazságot, jelentette ki a szerdai kormányülés előtt a kormányfő.

Igor Matovič megerősítette Jaroslav Naď védelmi miniszter szavait, miszerint Sulík a hétfői kormányülésen még támogatta az országos tesztelést. Mediálisan azonban később ezzel ellentétesen nyilatkozott.

A kormányfő egyúttal kritizálta azokat a szakértőket is, akik szerint nem a tesztelés, hanem a vakcina jelenti a megoldást. Matovič szerint ez ilyen formában nem felel meg a valóságnak. Azt mindannyian tudjuk, hogy vakcinából még hosszú hónapokig nem lesz elegendő az egész ország számára, intézkedésekre azonban addig is szükség van a járvány megfékezése érdekében.

Hírdetés

Igor Matovič elmondta, hogy az egész ország egy nagy tűzfészek, és az élbolyban vagyunk a halálozási ráta tekintetében. Szerinte most mindenkinek össze kellene fognia a kormány kritizálása helyett.

“Ha valaki azt mondja, hogy Szlovákiának masszív vakcinázásra, nem pedig masszív tesztelésre van szüksége, az számomra buta. Hiszen jól tudjuk, hogy alig a lakosság néhány százaléka számára van elég oltóanyag az országban“

– jelentette ki a kormányfő, aki szerint egyesek a halottak sírjain táncolnak, ha nem létező, fiktív megoldást terjesztenek.

Körkép.sk/teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »