Matovič-Káčer derbi megy a facebookon, a külügyminiszter szerint Matovič “támasztotta fel” a Smert

Matovič-Káčer derbi megy a facebookon, a külügyminiszter szerint Matovič “támasztotta fel” a Smert

Igor Matovič (OĽANO) parlamenti képviselő és pártelnök a facebookon kritizálta Rastislav Káčer külügyminisztert, aki volt OĽANO-s tagokkal együtt indul a parlamenti választásokon a Demokrati párt keretében. A párt egyébként épp az OĽANO-tól viheti el a legtöbb szavazót.

Matovič szombaton tett közzé egy bejegyzést a közösségi hálón, amelyben bejelentette, hogy vitaestet szervez Nagymihályban. A városban épp a múlt hétfőn tartott fórumot Káčer és Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter, ám az – egyébként igen egyoldalú – vita botrányba fulladt, mert a közönség egy része füttyszőval és bekiabálásokkal fejezte ki elégedetlenségét. Káčer a hangoskodókat “állatoknak”, “páviánoknak” nevezte, akik miatt a “nagyapjuk elhányná magát”.

Matovič szerint Káčer durva hibát követett el.

“Igaz, hogy sokan ott nem viselkedtek megfelelően, de az embereket állatokhoz vagy majmokhoz hasonlítani, vagy kifejezetten gazembernek nevezni, akik miatt a a nagyapjuk elhányná magát, minden politikus esetében helytelen, különösen méltatlan az ország elsőszámú diplomatájához. Káčer miniszter páldátlan hibát követett el”

írta Matovič, aki pár mondat erejéig Robert Ficot (Smer) is kritizálta. A Smer nőnapi rendezvényéről ugyanis a biztonságiak vezettek ki egy Smert hangosan kritizáló férfit.

“Mindkét említett politikus hibát követett el, és az emberekkel folytatott viták során abból indultak ki, hogy őket tucatnyi testőr és titkosszolga védelmezi, így ha náluk a mikrofon, náluk a hatalom”

fogalmazott a volt pénzügyminiszter.

Hírdetés

Káčer szintén a facebookon reagált Matovič bejegyzésére – ám nem a hivatalos, hanem a személyes profilján, ahol csak ismerőseinek lehetősége kommenteket írni, így nincs is esély negatív visszacsatolásra.

Káčer szerint Matovič képmutató, olyan “ember, aki gyakrabban váltogatja retorikáját, mint kaméleon a színét”. A külügyminiszter szerint Matovič ugyan Ficot kritizálja a testőrei miatt, miközben ő maga  is állam által kirendelt testőrökkel veszi körbe magát, miközben erre már jó ideje nincs joga (Matovič 2021 áprilisától nem kormányfő).

Káčer szerint Matovičnál “nagyobb bohóc nem létezik”. Ezt követően Zuzana Čaputová államfő védelmére kelt:

“Ő egy olyan ember, aki a parlamentben verbálisan és írásban is meg nem válogatott szavakkal támadja az államfőt és mindenkit, aki a radarján feltűnik. A szlovák politika tragédiája, az állam iránti lakossági bizalom sírásója. Gondolom egyszer ezt majd a nagy Vlagyimir Putyin is értékelni fogja”

írta Káčer arra utalva, hogy Matovič 2021-ben – mikor hónapokat késtek a nyugati vakcinák leszállításával – orosz Szputnyik V vakcinát vásárolt. A lépés a miniszterelnöki székébe került.

Ezt követően a külügyminiszter azza vádolta meg Matovičot, hogy ő tehet arról, hogy a Smernek “nemhogy a klinikai halál állapotából, hanem a sírból” sikerült feltámadnia”.

Káčer őrjöngött a nagymihályi “vitaesten”: Mint egy csapat pávián! Ez maguknak a hazafiság?

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »