Matovič: Čaputovánál senki sem rombolja jobban a kormányfő tekintélyét

Matovič: Čaputovánál senki sem rombolja jobban a kormányfő tekintélyét

Senki sem rombolja jobban a kormányfő tekintélyét, mint Zuzana Čaputová államfő – írta facebook-bejegyzésében Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter.

“Minden adódó alkalommal azt sulykolja az emberekbe, hogy nagyobb [tekintélyének] kellene lennie. Számító, rosszindulatú júdáscsókok”

írta Matovič a közösségi hálón. Szerinte az államfőnek válsághelyzetben a “rendszerszintű árulás” helyett inkább támogatnia kellene a kormányfőt.

A pénzügyminiszter ezzel a bejegyzéssel reagált arra, hogy Čaputová vasárnap a TA3 hírtelevízió politikai műsorában kijelentette, hogy a kormány részéről erősebb vezetést vár el, mert válság van. Az államfő szerint erről a kérdésről tárgyaltak Eduard Heger miniszterelnökkel is, és figyelmeztette, hogy Szlovákia a járványkezelés tekintetében a világranglisták legrosszabbjai között szerepel.

Hírdetés

A dolog érdekessége, hogy néhány hete Čaputová Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel az oldalán arról beszélt, hogy Szlovákia sokkal jobban fel van készülve a mostani hullámra, mint Marek Krajčí egészségügyi miniszter idejében. Egy héttel később a kormány bejelentette, hogy lockdownra van szükség, és röviddel ezután drámaivá vált a helyzet a kórházakban.

Az államfő ráadásul épp egyik saját szövetségese, Richard Sulík SaS-es pártelnök magatartását akarja Hegeren számon kérni. Sulík és Čaputová főszerepet játszottak abban, hogy tavasszal kormányfőváltásra került sor. Akkor épp azért voltak elégedettek Heger kinevezésével, mert Matovičcsal szemben ő “nem konfrontatív” vezető. Most az államfő azt rója fel kormányfőnek, hogy politikai döntések születnek, és a politikusok kritizálják a járványszakértőket – márpedig épp Sulík jelentette ki, hogy nem hallgat többet a szakértőkre.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »