Matovič a kormányt és az ellenzéket is bírálta a kormányprogram vitájában

Matovič a kormányt és az ellenzéket is bírálta a kormányprogram vitájában

Igor Matovič (Slovensko) képviselő a kormányt és az ellenzéket is bírálta a kormányprogram keddi vitájában. Szerinte a kormány nem teljesíti választási ígéreteit, mint mondta, visszatért a korrupció, megkezdődött az ország szétlopása.

Bírálta, hogy a miniszterek és Robert Fico (Smer-SD) kormányfő nincs jelen a kormányprogram vitáján.

Matovič emlékeztetett a kormánypártok választási ígéreteire és jelenlegi lépéseikre. Szerinte a nyugdíjasok és a gyereket nevelő szülők meglopása zajlik. Kijelentette, hogy a válságok ellenére az ő kormánya intézkedéseket léptetett életbe ezeknek a társadalmi csoportoknak a megvédésére, míg korábban a Smer-SD által vezetett kormányok a bőség éveiben, nyolc év alatt is keveset tettek.

Hírdetés

Bírálta az ülésre beterjesztett törvénymódosításokat is, szerinte az egészségügyi intézményekről szóló módosítás megfosztja az embereket az időben elvégzett műtéti beavatkozásokhoz való joguktól.

A Slovensko elnöke beszéde során az ellenzéki pártokat is bírálta, ennek ellenére az SaS kivételével meghívta őket mozgalma november 17-i megemlékezésére, amely a Hodža téren kezdődik 17 órakor.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »